Fagprøveprisen blev delt ud 8. oktober 2021 på Børsen i København. Bag prisen står HK Handel, HK Privat og Dansk Erhverv.

 

Hvert år laver elever på handelsuddannelsen og detailhandelsuddannelsen stærke fagprøver.

 

Nogle elevers fagprøver skiller sig ud ved at være af særlig høj faglighed, originale i deres problemløsninger eller fange tidens tendenser, såsom bæredygtighed, digitalisering og grøn omstilling.

 

Sådan en fagprøve har Mia Rødvig Olesen lavet. Hun blev i juni 2021 færdig med den teoretiske del af sin uddannelse som indkøbsassistent hos Herningsholm Erhvervsskole. 12. august begyndte hun i en fast stilling som indkøber hos virksomheden Kyocera Unimerco Tooling A/S i Sunds, hvor hun har tilbragt den toårige elevtid.

 

Mia Rødvig Olesen får overrakt gave af Inger Stranddorf, formand for HK Privat MidtVest.

 

Inger Stranddorf, formand for HK Privat MidtVest, lagde for nylig vejen forbi Kyocera Unimerco i Sunds for at ønske Mia Rødvig Olesen tillykke med prisen. Hun havde medbragt en gave i form af en Kay Bojesen abe mini.

 

Har optimeret samarbejde

Mia har i sin fagprøve arbejdet med, hvordan hun kunne optimere samarbejdet med Kyocera Unimercos leverandører. Det har handlet om at optimere processer og fjerne ikke-værdiskabende aktiviteter.

 

- Det var Herningsholm, der indstillede mig til prisen. Først og fremmest var jeg meget overrasket over, at min opgave overhovedet blev indstillet. At det så senere skulle vise sig, at jeg fik førstepladsen inden for handelsuddannelsen har været vildt overvældende, og det er nok ikke rigtig gået op for mig endnu, fortæller Mia, der har fået et boost i arbejdet som indkøber.

 

Mød Mia og se, hvad prisen har betydet for hende:

 

 

Med prisen følger 25.000 kroner.

 

Læs mere om prisen og se de andre prismodtagere 

Artiklen er opdateret 21. oktober 2021

Udvikl dine kompetencer

De fleste job udvikler og ændrer sig. Derfor er det også vigtigt, at du følger med og tager de næste skridt i arbejdslivet. Det hjælper vi dig med, og det er noget af det, vi har allermest fokus på. Vi er eksperter i de mange muligheder, ved hvad der skal til, hvor det foregår – og hvordan du kan finansiere det, hvis det koster penge.