formand for HK MIdtVest, Marianne Køpke sammen med Årets elev 2021 Janni Kristensen

Formand for HK MIdtVest Marianne Køpke(t.v.) kårede Janni Kristensen som Årets elev i HK MidtVest 2021

-Der er en helt særlig grund til, at vi sådan inviterer os selv på besøg en tidlig tirsdag morgen. Vi skal nemlig kåre Årets elev, og juryen har bestemt, at det skal ske her hos jer. 
Derfor er det en kæmpe fornøjelse nu at kunne kåre dig, Janni, som Årets elev i 
HK MidtVest, indledte Marianne Køpke sin tale til en overrasket Janni foran mange 
begejstrede kolleger.

Janni Kristensen er kontorelev i administrationen på Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern. Kollegerne var varskoet om morgenens besøg i al hemmelighed, men for Janni Kristensen var det en stor overraskelse, der fremkaldte store smil hos både Årets elev selv og kollegerne omkring hende.

-Jeg er glad og overrasket og rørt. Det er stort, og det er en kæmpe anerkendelse at blive Årets elev og en bekræftelse af, at man gør det rigtige, sagde en rørt Janni.

Fagligt dygtig og en god kollega

Det er alle Janni Kristensens kolleger i administrationen, med tillidsrepræsentant Helle Sivertsen i spidsen, som har været med til at indstille deres elev til prisen. 
Marianne Køpke læste ved overrækkelsen et uddrag af indstillingen op:
->Janni er en rigtig god pige at have med på holdet. Hun er ivrig for at lære, er arbejdsom og en god kollega for alle på kontoret. Hun formår at tale med alle – både elever, kursister, forældre, skolens ansatte og ledere fra virksomheder. Hun er venlig, men har også ben i næsen og kan stå fast når det er nødvendigt.  Hun lærer hurtigt nye arbejdsrutiner og kan arbejde selvstændigt med opgaver uanset niveau. Janni er fagligt dygtig, dedikeret, struktureret og er god til at sætte sig ind i ting og god til at lære fra sig. Hun stiller de gode spørgsmål, der er med at optimere arbejdsgange, hvilket hun også har mange gode ideer til måder at gøre på.
Og videre lød det: 
- Janni er en meget glad pige, der ser udfordringer frem for begrænsninger. Hun vil gerne tage spændende opgaver, men forstår også at melde pas, hvis hun mener at nok er nok. Hun er omsorgsfuld, dygtig og hurtig til at forstå opgaverne. Overkommer de vanskeligste opgaver med stor iver. Man glemmer faktisk ind i mellem hun er elev, fordi hun kan så mange ting. Janni er vellidt af alle kolleger, meget kompetent og ambitiøs med sin skoleundervisning/uddannelse. Hun nøjes ikke med at tage de obligatoriske fag, men tager også akademifag.

-Så fornem en indstilling gjorde stort indtryk på hele juryen, fortalte Marianne Køpke.

20 elever indstillet

I år har i alt 20 midt- og vestjyske HK-elever været indstillet til prisen. 
Et kriterie for kandidaterne har netop været faglig dygtighed. Desuden har kandidaterne skullet gøre eller have gjort noget godt for arbejdsmiljøet på arbejdspladsen, altså være en god kollega.

De 20 nominerede kandidater til ”Årets elev i HK MidtVest 2021”. Af dem har bestyrelserne for de fire HK-sektorer i MidtVest, Handel, Privat, Kommunal og Stat, i en semifinale udvalgt hver deres finalist, som er gået videre til finalen, hvor en jury har skullet udpege ”Årets elev”.

Juryen har bestået af Nanna Seidelin, direktør for Uddannelsescenter Holstebro, UCH, Lasse Jacobsen, kommunaldirektør for Viborg Kommune, Marjanne Grønhøj, Senior Vice President Human Ressource, DEIF A/S, Power & Marine Division, Skive, Allan Kristensen, citychef i Herning, og Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest.

De øvrige finalister har, udover Janni Kristensen, været:
Emma Gade Boll, elev i Morsø kommune, 
Nina Kirstine Skov, elev i Bilka Holstebro og
Kristina Mousten Kudahl, elev hos N.C Nielsen i Spøttrup

Spot på elever og erhvervsuddannelser

Det er femte gang, at HK MidtVest kårer årets elev. 

I 2020 var det Anna Marie Nielsen hos Bila A/S, der blev Årets elev i HK MidtVest
I 2018 gik prisen til salgsassistentelev Sara Nielsen fra SuperBrugsen i Hammerum.

I 2017 modtog Patrick Sørensen, trainee i regnskabsservice nord hos Kvik A/S i Vildbjerg, prisen, og i 2016 fik revisorelev Elina Østergaard Goul hos Landbo Limfjord i Skive den.

Om baggrunden for prisen forklarer Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest:

-De unge, som tager en erhvervsuddannelse, kan ikke værdsættes nok. Derfor har vi stiftet prisen, så der kan blive sat spot på de mange dygtige elever, der findes inden for HK’s område, og så flere måske kunne have lyst til at vælge en erhvervsuddannelse. Der er nemlig brug for dem rundt omkring på arbejdspladserne.
Foruden et diplom og blomster modtog Janni Kristensen en transportabel højttaler til mobilen fra B&O.

HK MidtVest uddeler i december også ”Årets elevplads 2021”. Der er indstillet 15 elevpladser til prisen.

Se kåringen: