”Årets elevplads i HK MidtVest 2021” er Morsø Kommune. Det er elev Emma Gade Boll (med diplomet), der har indstillet sin arbejdsplads til prisen, som blev overrakt til kommunaldirektør Rikke Würtz (med buket). På billedet er, fra venstre mød højre: Torben Gregersen (direktør i Børn og Kultur), Rikke Würtz (kommunaldirektør) Emma Gade Boll (elev)  Sergej Selimovic (administrativ konsulent og Emmas kollega), Dorthe Bertelsen (stabschef) og yderst til højre formand for HK MidtVest Marianne Køpke, der kårede Årets elevplads.

Ledelsen havde netop sat sig om mødebordet, da formanden for HK MidtVest bankede på glasdøren til mødelokalet sammen med en lille overraskelses-delegation, som også talte kontorelev Emma Gade Boll, der havde indstillet sin arbejdsplads til prisen, ungdomskonsulent Sanne Kristensen fra HK MidtVest og fællestillidsrepræsentant for HK’erne i kommunen Kirsten Larsen. Også TV Midtvests journalist Frida Bjørn Fisker var på plads med sit kamera.

Marianne Køpke tog straks ordet og afslørede, hvorfor hun sådan dukkede uanmeldt op:
 - Der er en helt særlig grund til, at vi sådan maser os ind på jeres møde her fredag formiddag. I dag kan jeg nemlig kåre Årets elevplads 2021, og juryen har bestemt, at det er jer, Morsø Kommune 
Det er jeres dygtige elev, Emma, der har indstillet jer, og i juryen blev vi helt rørte over de mange flotte ord, Emma har skrevet om jer, sagde HK-formanden.

Masser af faglige udfordringer, gode kolleger og godt arbejdsmiljø

Prisen som Årets elevplads går til en arbejdsplads, der byder på både spændende udfordringer, gode kolleger og et godt arbejdsmiljø. Det er HK-elever i hele det midt- og vestjyske område, der i indtil 7. november har kunnet indstille deres elevpladser til prisen

- Det har Emma gade Boll gjort på fornem vis og lad mig læse noget af hendes indstilling op, sagde Marianne Køpke ved overrækkelsen: 

” Jeg har den bedste elevplads man kan ønske sig, hvor jeg både udvikler mig personligt, fagligt og dette er kun begyndelsen.    
Jeg kan tydeligt huske, da jeg startede hos Morsø Kommune – jeg var en nyudklækket student fra Skive College HHX, og havde egentligt aldrig rigtig været på arbejdsmarkedet før, andet end nogle små fritidsjobs, så jeg var rigtig nervøs for at starte ved Morsø Kommune i 37 timer om ugen, samtidig med at man havde tanken om, at dette blev min nye hverdag. 
Det ændrede sig heldigvis hurtigt, da mine kollegaer var så gode til at tage imod mig, så jeg hurtigt følte mig hjemme og tilpas på arbejdet. De var desuden virkelig gode til at lære fra sig, så jeg hurtigt blev selvstændig. Det styrkede virkelig min selvtillid og gjorde mig sikker på de opgaver jeg fik og stadig får tildelt. 
Noget andet som også styrker min selvtillid, er den store tillid, som vi elever får – Morsø Kommune har så meget tillid til sine elever og stoler på, at opgaverne bliver lavet rigtigt og til tiden. 
Den store frihed under ansvar man får, gør noget ved en, så man vil gøre sit bedste hele tiden – det er en virkelig god følelse, specielt når man som mig, kommer fra studielivet og alt er nyt og spændende. Jeg har sågar haft en opgave, hvor jeg var ”bossen”. 
Jeg stod for implementeringen af et nyt system vedr. coronatestning på skoler og daginstitutioner i Morsø Kommune, hvilket betød, at jeg oplærte medarbejdere, var med til efterfølgende møder, for at tjekke om alt forløb efter hensigten, ajourføring af brugere ift. tilladelser osv. 
Denne opgave har været en virkelig god og spændende oplevelse for mig som elev, som gør mig endnu mere sikker og klar på min fremtid indenfor den offentlige arbejdssektor.   
Generelt set så har kommunen aldrig fået mig til at føle mig som en elev – jeg har fra dag 1 været en medarbejder ligesom alle andre og har lige så vigtige opgaver.  
Selvom arbejdsopgaverne er spændende og kommunen giver os elever meget frihed under ansvar til at fordybe os i vores opgaver, så har Morsø Kommune også de bedste kollegaer, man kunne ønske sig 
Jeg faldt som sagt hurtigt til, da mine kollegaer var gode til at tage imod mig, men ikke nok med det, så endte mange af mine kollegaer også med at blive venner udenfor arbejdet, hvilket jeg er supertaknemmelig for, og som gjorde det endnu bedre og rarere at møde ind på arbejde hver dag. 
Generelt set så har mine kollegaer bare gjort jobbet endnu bedre og sjovere, end det allerede var i forvejen.  
Jeg har nu været ved Morsø Kommune i lidt over 1 år, og jeg har næsten lige har skiftet forvaltning, hvilket gør at jeg bliver ved med at lære nye ting og har fået nye bekendtskaber/venskaber.  
Jeg glæder mig meget til at se, hvad det sidste år af min elevtid byder på af nye spændende opgaver, nye kollegaer og venskaber. 
Jeg er stolt over at kunne kalde Morsø Kommune min elevplads/arbejdsplads og synes fuldt ud, at de fortjener at vinde prisen som årets elevplads.”.

- Sikke en flot indstilling og tænk en fantastisk arbejdsplads at være elev på, lød det imponeret fra Marianne Køpke.
HK-formanden fortalte også, at indstillingen gjort dybt indtryk på juryen, som ikke var i tvivl om, at Morsø Kommune fortjente at vinde prisen.

Stolt kommunaldirektør

Kommunaldirektør Rikke Würtz var synligt stolt, da kommunen blev udråbt som Året elevplads:

-Vi går målrettet efter at være en nærværende arbejdsplads, hvor vi har det godt med hinanden, og hvor vores elever føler sig som en del af holdet og vokser med det ansvar, de får. Så er det jo rart at se, at det også er sådan, det bliver oplevet. Vi gør meget ud af at lave gode elevforløb og vil gerne gå foran og vise, at det er vigtigt, vi får uddannet de unge mennesker her i området. Og netop derfor bliver jeg virkelig stolt på hele holdets vegne over at få prisen som Årets elevplads.

Ud over diplom og blomster havde HK MidtVest en stor pakke Corona-venligt indpakket deleslik med, og fagforeningen havde også arrangeret kaffe og kage til overraskelsesbesøget.

- Danmark har brug for, at flere både unge og voksne gennemfører en relevant erhvervsuddannelse, men det kræver, at virksomhederne opretter flere elev- og praktikpladser. Derfor vil vi gerne sætte fokus på de arbejdspladser i det midt- og vestjyske, der vælger at tage elever inden for HK’s område, slutter Marianne Køpke

I alt har der været 15 nominerede kandidater til ”Årets elevplads i HK MidtVest 2021”.
Juryen har bestået af Nanna Seidelin, direktør for Uddannelsescenter Holstebro, UCH, Lasse Jacobsen, kommunaldirektør for Viborg Kommune, Marjanne Grønhøj, Senior Vice President Human Ressource, DEIF A/S, Power & Marine Division, Skive, Allan Kristensen, citychef i Herning, og Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest.

Det er 2. gang, prisen som Årets elevplads deles ud. 
HK MidtVest har også kåret Årets elev 2021. Det skete 30. november, og prisen gik til kontorelev Janni Kristensen på UCRS, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern. Det var 5. gang, Årets elev blev kåret.

Oplev kåringen:

Udvikl dine kompetencer

De fleste job udvikler og ændrer sig. Derfor er det også vigtigt, at du følger med og tager de næste skridt i arbejdslivet. Det hjælper vi dig med, og det er noget af det, vi har allermest fokus på. Vi er eksperter i de mange muligheder, ved hvad der skal til, hvor det foregår – og hvordan du kan finansiere det, hvis det koster penge.