Det er en enig bestyrelse, der på et møde 8. december 2021 har peget på Gurij som midlertidig afløser for Susanne Sommerlund, der i efteråret valgte at fratræde posten som formand, fordi hun ville afsøge nye muligheder for sit fremtidige arbejdsliv.

 

Gurij Tanja Lund Pedersen er til daglig ansat i bagerafdelingen hos Bilka i Viborg, og der er lavet en aftale med hendes arbejdsgiver om, at hun frem til generalforsamlingen 1. marts 2022 vil blive frikøbt til enkelt-opgaver i HK Handel MidtVest.

 

På bestyrelsesmødet 8. december 2021 er Liselotte Børsting, der ligeledes arbejder i Bilka Viborg, servicelinjen, blevet konstitueret næstformand for HK Handel MidtVest.

 

Bestyrelsen består desuden af Peder Stage Knudsen, Jesper Lykke Andersen, Kristen Tange Mortensen, Karina Storgaard Simonsen og Ulla Larsen.

 

Gurij Tanja Lund Pedersen.

Gurij Tanja Lund Pedersen.

 

To kandidater har meldt sig

På generalforsamlingen i HK Handel MidtVest skal der vælges en ny formand for et år og en ny næstformand for to år, lige som nogle af bestyrelsesmedlemmerne er på valg.

 

Gurij Tanja Lund Pedersen har meddelt, at hun er kandidat til posten som formand, og Liselotte Børsting, at hun er kandidat til posten som næstformand.

 

Tiden vil vise, om andre kandidater melder sig. Det er muligt at melde sit kandidatur helt frem til generalforsamlingen.

 

Brænder for arbejdsmiljøet

Gurij Tanja Lund Pedersen er 52 år og har været medlem af bestyrelsen for HK Handel MidtVest siden foråret 2020, hvor hun blev observatør, da generalforsamlingen blev aflyst på grund af Corona.

 

I marts 2021 blev hun så valgt ind i bestyrelsen på generalforsamlingen, der grundet Corona måtte afvikles digitalt.

 

Én af Gurijs mærkesager er arbejdsmiljøet, og hun har tidligere været arbejdsmiljørepræsentant i de fire Løvbjerg-butikker – Overlund Viborg, Koldingvej Viborg, Ikast og Tarm. Hun har alt i alt arbejdet i supermarked i 10 år.

 

Også Liselotte Børsting kender forholdene i butiksverdenen indgående, idet hun har arbejdet i supermarked i mere end 10 år.

 

I øjeblikket er Gurij Tanja Lund Pedersen meget optaget af de udfordringer, som den stigende smitte med Corona og de nye restriktioner giver både for de butiksansatte men også de mange medlemmer på lagrene.

 

- Uanset, om man skal møde ind hver dag for at passe sit arbejde eller arbejder hjemmefra, så ser hverdagen igen anderledes ud, og der skal lyde en stor nytårshilsen til jer alle. Jeg er imponeret af den indsats, der bliver lagt for dagen, siger hun.

Artiklen er opdateret 15. december 2021

Du har indflydelse som medlem

Din mening tæller, for vi er din og alle de andre medlemmers fagforening. Derfor kan du stemme til generalforsamlinger – ligesom du til hverdag kan få indflydelse via vores repræsentanter på både skoler og arbejdspladser. HK er nemlig et fællesskab, hvor alle har en stemme.