Kvinde arbejder hjemmefra ved en pc

Et nyt forskningsprojet skal undersøge, hvordan medarbejderne arbejder, når de arbejder både hjemme og på kontoret. Foto: Mostphotos.


Efter coronapandemien første gang i foråret 2020 lagde gaderne øde og sendte tusindvis af danskere hjem fra kontorerne, blev hjemmearbejde udbredt som aldrig før. Alene blandt HK Kommunals erhvervsaktive medlemmer oplevede fire ud af fem at arbejde hjemmefra i det første år med nedlukninger.

Nu skal det nye forskningsprojekt SPACE, der er et samarbejde mellem DTU og HK Kommunal, følge medarbejdere, ledere og afdelinger på arbejdspladser bl.a. i regionerne for at undersøge, hvordan en hybrid arbejdsform med både hjemmearbejde og fysisk fremmøde påvirker vores måde at løse arbejdsopgaver på – og I kan være med. Som arbejdsplads i en region eller kommune har I nemlig mulighed for at være med til at påvirke fremtidens arbejdsliv og skabe vigtig viden om hybridarbejde.

- Når vi fremover skal diskutere og forhandle om rammerne, får vi virkelig brug for den viden, der kommer ud af forskningen, siger formand for HK kommunal, Lene Roed, om det nye projekt.

Vær med, og få indflydelse

Det kræver ikke meget af hverken jer som medarbejdere eller af arbejdspladsen at være med i SPACE-projektet, der løber over foråret i år og gentages efter ca. et år.

Undervejs i projektet skal I:

  • Deltage i en kort workshop af ca. tre timers varighed.
  • Udfylde et spørgeskema.
  • Arbejdsmiljørepræsentant, tillidsrepræsentant, leder, facilitetsansvarlig og økonomiansvarlig deltager i et interview af ca. 1,5 times varighed.
  • Daglig leder deltager i et telefoninterview ca. hver 6. uge.

I kan stadig nå det

Vil I være med til at gøre forskerne klogere på fremtidens arbejdsformer, eller har I spørgsmål til projektet? Så kontakt HK Kommunals arbejdsmiljøkonsulent, Karen Brøndsholm, på tlf.: 3053 3952 eller mail.

Læs også, hvorfor Holbæk Kommune har valgt at være med.

Har du fået et spørgeskema?

En stor andel af HK Kommunals medlemmer får i disse dage et spørgeskema tilsendt i forbindelse med forskningsprojektet SPACE. Har du modtaget et skema, så husk at udfylde det – dit svar er vigtigt for det fremtidige arbejde med HK’ernes rammer og arbejdsvilkår.

Lene Roed: "Dit svar er vigtigt"


Vil du vide mere om SPACE-projektet? Følg med her