Lene Roed. Formand for HK Kommunal

Formand for HK Kommunal, Lene Roed, Foto: Tom Ingvardsen

Medarbejderne i borgerservicecentrene er pressede. I flere kommuner er der nu så travlt, at borgerne må vente uger og måneder på at komme til, og det giver frustrationer. Det skriver formand for HK Kommunal, Lene Roed, i et debatindlæg i bl.a. Århus Stiftstidende og Fyns Amts Avis. 

- Telefonerne kimer, køerne vokser og nogle borgere bliver forståeligt nok irriterende, når de opdager, at de først kan få en tid om fem uger. Flere af HK Kommunals medlemmer i kommunernes borgerservicecentre fortæller om et helt vildt arbejdspres, og at de samtidig møder borgere, der skælder ud, fordi der er så lang ventetid. Og det er selvfølgelig en ekstra belastning for medarbejderne, som forsøger at gøre alt, hvad de kan for at hjælpe, skriver hun. 

Pas på medarbejderne

Pandemien spøger stadig, krigen i Rusland og MitID har givet et ekstra pres, og om kort tid skal medarbejderne også håndterer brevstemmer i forbindelse med det kommende valg om forsvarsforbeholdet. 

- Historisk står vi i en helt særlig situation. Vi har netop gennemlevet to års pandemi med nedlukninger og hjemmearbejde. Medarbejderne har ydet borgerservice hjemme fra deres private stuer, vist fleksibilitet og været parate til at omlægge deres vante arbejdsgange. Nu hvor vi er tilbage, har Rusland invaderet Ukraine og sendt millioner af ukrainere på flugt. Som bekendt er tusindvis af dem landet i Danmark, og her er det blandt andet medarbejderne i borgerservice, der byder dem velkommen og hjælper dem til rette i den kommune, de er kommet til, skriver Lene Roed og fortsætter: 

- Medarbejderne i frontlinjen fortjener i den grad et klap på skulderen! De navigerer i en kaotisk hverdag og gør alt, hvad de kan for at finde muligheder.

Vær med i debatten på Facebook 

Fik du læst? 

MitID kræver ekstra bemanding i Borgerservice
Jobcentre skal bistå op imod 20.000 ukrainere
Den offentligt ansatte servicerer stadigt flere borgere