Lene Roed. Formand for HK Kommunal

Formand for HK Kommunal, Lene Roed. Arkivfoto: Tom Ingvardsen. 

Nyt regeringsudspil

Onsdag den 14. december præsenterede den nye SVM-regering sit politiske grundlag. Læs flere nyheder om udspillet her, og hvad det betyder for dit arbejdsliv:
Regeringen vil nedlægge jobcentrene
Kommuner og regioner skal spare 3 mia. på administration
Yderst kritisabelt at afskaffe store bededag


Fungerende statsminister Mette Frederiksen har i dag præsenteret et nyt regeringsgrundlag sammen med de kommende regeringspartiers formænd, Jakob Ellemann (V) og Lars Løkke Rasmussen (M). 

Her er der bl.a. lagt op til, at regionerne skal kigges efter i sømmene. Hvad der helt præcist kommer til at ske, er politikerne endnu ikke enige om. Derfor bliver der nedsat en strukturkommission i starten af næste år, der forventes at have en endelig plan i foråret 2024.

I HK Kommunal hilser formand, Lene Roed, planen velkommen.
- Det er fornuftigt at se på, om vi driver vores sundhedsvæsen på den bedst mulige måde. Men det må ikke skabe usikkerhed for de medarbejdere, der arbejder i regionerne, siger Lene Roed, og fortsætter:

- Det er uhensigtsmæssigt, hvis medarbejderne skal gå i uvished om, hvad der kommer til at ske på deres arbejdsplads på længere sigt. Arbejdsmiljøet er i forvejen presset, og usikkerhed vil blot øge det pres, siger hun.

HK Kommunals formand opfordrer samtidig til, at man som udgangspunkt bevarer den regionale struktur.
- Det er svært at se, at sundhedsvæsenet kan drives uden regionerne. Jeg håber, politikerne vil tage alle de positive erfaringer med i overvejelserne, når de skal vurdere de fremtidige muligheder, siger hun.

Akutplan skal nedbringe ventelister

Regeringen vil desuden med en to-årig akutplan nedbringe ventelisterne og lette presset på sygehusene.

- Regeringen vil gå i dialog med Danske Regioner om en styrket regional prioritering af personale, som kan aflaste det sundhedsfaglige personale, ved en større brug af andre personalegrupper, f.eks. sekretærer, står der i regeringsgrundlaget, og den udmelding er Lene Roed positiv overfor:

- Det er glædeligt, at regeringen tænker alle personalegrupper ind. Jeg er helt enig i, at det er oplagt at se på, at de rette fagligheder løser de rette opgaver, så der frigives tid til andre fagligheder til at løse deres, siger Lene Roed, og fortsætter:

- Men det må ikke presse medarbejderne yderligere. Vores medlemmer løber i forvejen stærkt, og det kan kun blive en god løsning, hvis arbejdsmiljøet tænkes ind, og medarbejderne bliver inddraget i løsningerne, siger hun.

Flere nyheder om det nye regeringsgrundlag

Ny regering vil nedlægge jobcentrene