Nyt regeringsudspil

Onsdag den 14. december præsenterede den nye SVM-regering sit politiske grundlag. Læs flere nyheder om udspillet her, og hvad det betyder for dit arbejdsliv: 
Regeringen vil nedlægge jobcentrene
Vil kigge på regionerne og har akutplan klar
Kommuner og regioner skal spare 3. mia på administration

 

Sammen med regeringsgrundlaget der blev præsenteret onsdag, annoncerede den nye SVM-regering, at den vil afskaffe en helligdag, højst sandsynligt store bededag. Det er bestemt ikke en nyhed, der huer formand i HK Kommunal, Lene Roed.

- Det er yderst kritisabelt og bestemt ikke et forslag, der er groet i vores baghave. Det kommer som et lyn fra en klar himmel, og vi er enige med Fagbevægelsens Hovedorganisation i, at det er en rettighed, som medarbejderne har i dag. Den kan man som regering ikke bare fjerne, lyder det fra Lene Roed.

Knas ved overenskomstforhandlinger

HK Kommunals formand frygter, at netop afskaffelsen af helligdagen vil give unødig uro ved kommende overenskomstforhandlinger.

- Vi har bestemt ikke brug for mere uro – og det kan man nok ikke undgå, hvis regeringen går ind og fjerner en rettighed, som medarbejderne har. Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at der er uro i verden og vil gerne som medarbejderorganisation være med til at finde løsninger. Jeg håber virkelig, at vi som arbejdsmarkedets parter kan tale sammen og få løst den her situation, siger Lene Roed.