Alexandra Johnsen (tv.), Linda Ebarb (midt), Beata Rosenstadt Fröhlich (th.), Danske Metal

Danske Metals regnskabschef Beata Fröhlich (th.) ansatte for nylig de to regnskabsfolk Alexandra Johnsen (tv.) og Linda Ebarb (midt), selv om Beata Fröhlich i første omgang kun gik efter én ny medarbejder.

Det tegnede til en helt sædvanlig opgave, da Marianne Jensen i HK Hovedstadens JobBørs i efteråret modtog en forespørgsel efter en regnskabsmedarbejder til forbundet Dansk Metals økonomiafdeling. Undervejs udviklede sagen sig til at give dobbelt bonus.

- Vi fik en hel almindelig henvendelse fra Dansk Metal om, at de søgte en kollega, om vi kunne hjælpe, fortæller Marianne Jensen.

- Vi skriver tilbage, at det kan vi godt, og det vil gerne. Ordren bliver så behandlet fuldstændig på lige fod med alle andre jobordrer, konstaterer hun.
 
Hun søger relevante profiler frem i jobbørsens database og kontakter de kandidater, som har de kompetencer, Dansk Metal søger.

- Jeg tænkte stillingen er bred, den er frisk, lad os da bare få nogle gode profiler til at henvende sig til Dansk Metal, og så tager de jo over derfra, siger Marianne Jensen.

To kandidater blev ansat
Overraskelsen for Marianne Jensen var derfor stor, da hun en uges tid senere kiggende i sin e-mail.

- Jeg får 2 mails fra 2 forskellige om, at de har fået det samme job. Det kan jeg ikke helt forstå, og så viser det sig, at Dansk Metal simpelthen synes, det var så godt, at de har valgt at ansætte begge profiler. Den ene er dimittend og kommer med en lidt anderledes baggrund, og den anden er den totalt klassiske lige til højrebenet, siger Marianne Jensen.

I Dansk Metal bekræfter Beata Fröhlich, at hun valgte at ansætte flere, end det oprindeligt var hendes plan. I begyndelsen ville hun nemlig blot erstatte en deltidsmedarbejder med en fuldtidskollega

- Så kunne jeg godt mærke, at vi var underbemandet i løn-øen. På trods af at jeg havde slået en fuldtidsstilling op, så manglede vi stadigvæk arbejdskraft, da vi havde fået flere opgaver i Økonomiafdelingen, forklarer Beata Fröhlich.

- Du endte med at ansætte Alexandra Johnsen og Linda Ebarb. Så fra en halvtidsstilling blev det reelt til 2 fuldtidsjob?

- Ja, det gjorde det, siger regnskabschefen.

Alexandra Johnsen (tv.) og Linda Ebarb, Dansk Metal

Nyuddannede Alexandra Johnsen (tv.) og erfarne Linda Ebarb er begge glade for deres job i Dansk Metal.

En nyuddannet og en erfaren
Alexandra Johnsen blev uddannet i sommeren 2023, og hun havde brug for hjælp fra HK JobBørs for at lande jobbet i Dansk Metal.

- Jeg har fået rigtig meget hjælp til også at skrive de relevante ting i ansøgningen og få målrettet den. Så det har været meget mere specifikt det, der er skrevet, med fokus på, hvad kan jeg tilbyde af kompetencer i den stilling, de søger, forklarer hun.

- Det har været rart at blive holdt meget i hånden i den her proces i HK JobBørs, siger Alexandra Johnsen. 

Linda Ebarb er selvkørende og har en lang karriere bag sig i HK-job. 

- Mine stikord må have bonnet ud i jobbørsen, for så skriver Marianne Jensen til mig, at der er en lønstilling, og om ikke jeg har lyst til at kigge på den. Den så meget interessant ud, og jeg ringede og talte med Beata. Så søgte jeg den og kom til samtale. Jeg vidste ikke, at det var 2 stillinger, der skulle besættes, fortæller Linda Ebarb. 

- Det vidste jeg heller ikke på det tidspunkt, siger Beata Fröhlich.

- Jeg er meget tilfreds, jeg har kørt som vikar i de sidste par år, og det er vildt stressende. Jeg håber, jeg kan få lov at blive her, indtil jeg skal på pension, lyder det fra Linda Ebarb.

Anbefalinger fra arbejdsgiver
Regnskabschef Beata Fröhlich har i denne ombæring oplevet et givende og godt samarbejde med HK Hovedstadens JobBørs.

- Jeg har fået det, jeg har ønsket mig. Jeg mener, vi havde 5-6 til samtaler, og efterfølgende var vi overhovedet ikke i tvivl om, at vi havde fundet 2 fantastiske kandidater, som vi gerne ville satse på, siger hun. 

- Det kendetegner de ansøgninger, som er kommet gennem jobbørsen, at det er kvalificerede medarbejdere, påpeger regnskabschefen.

- Næste gang du har brug for en medarbejder, vil du så igen henvende dig til HK Hovedstadens JobBørs?
 
- Selvfølgelig vil jeg det. Kompetencer er det, jobbørsen kan hjælpe mig med. Og kemien, det er det, jeg finder ud af efter samtalen. Det er kvalificerede medarbejdere, som bliver henvist til de job, jeg eventuelt slår op. Det er det vigtigste som HK’s jobbørs kan hjælpe med, slår Beata Fröhlich fast.

Marianne Jensen i HK Hovedstadens JobBørs anerkender skulderklappet fra arbejdsgiveren.

- Vi er jo megaglade for, at vi kunne hjælpe med 2 forskellige profiler. Og så har de fået det, de bad om, siger hun.

- Jeg var jo næsten oppe og danse jubeldans over det. Det er ikke noget, der sker hver anden måned.

- Min kontaktperson i Dansk Metal var også bare rigtig glad og tilfreds over hurtig, nem service her fra HK JobBørsens side. Så det giver total mening for mig. Det er jo essensen af den største glæde i arbejdet, understreger Marianne Jensen.