Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Kompetencefondene
Stå stærkere på arbejdsmarkedet ved at udvikle din faglighed og dine kompetencer. Din overenskomst sikrer, at du kan søge op til 30.000 kr. gennem den kommunale eller regionale kompetencefond til efter- eller videreuddannelse.
Når du bruger din mulighed for uddannelse, øger du din jobsikkerhed og mulighed for højere løn og pension – og din arbejdsplads står stærkere med veluddannede medarbejdere. Der er derfor kun gode grunde til at videre- eller efteruddanne dig.
Med overenskomstforhandlingerne i 2021 fik uddannelsesområdet et løft, så du nu kan søge:
Diplom- og akademiuddannelse: 30.000 kr. om året.
IT-certificeringer: 30.000 kr. om året.
Masteruddannelse: 50.000 kr. om året.
Kompetencefondene støtter kompetencegivende uddannelser. Det betyder, at du kan søge uddannelser, der er almindeligt anerkendt i faget, og som afvikles af uddannelsesudbydere, der er kendt på området. Det vil altid være uddannelser, der giver ECTS-point (dog undtaget, hvis du tager en it-certificering).
Er du i tvivl om, hvilken uddannelse der passer til dig, kan du altid kontakte Karrieretelefonen på tlf. 3330 4460 eller læse mere her.
Kilde: Danmarks Statistik og analyse fra HK Kommunal
Dorota Børjesen har taget meget efteruddannelse indenfor sit fag. Kompetencefonden har været afgørende for hendes muligheder for at kunne uddanne sig.
Nina Locht er sagsbehandler i en kommune. Uddannelse har gjort en stor forskel i hendes arbejde fagligt såvel som personligt.
Heidi Steen Larsen har været lægesekretær i 30 år. Hun er nu ved at videreuddanne sig betalt af Kompetencefonden.
Anita Østergaard og Trine Jensen er lægesekretærer og har bl.a. taget et modul som praktikvejledere.
Udover at have fået et fagligt løft, kan Garry Bedford synliggøre sit område overfor ledelsen, efter han har taget en efteruddannelse.
Stå stærkere på arbejdsmarkedet ved at udvikle din faglighed og dine kompetencer. Din overenskomst sikrer, at du kan søge op til 30.000 kr. gennem den kommunale eller regionale kompetencefond til efter- eller videreuddannelse.
Hvis du er ansat i en kommune skal du søge om støtte til din efter- eller videreuddannelse hos Den Kommunale Kompetencefond.
Du finder ansøgningsskemaet, alt om ansøgningsprocessen samt en oversigt over hvilke kurser og uddannelser der er på positivlisten hos Den Kommunale Kompetencefond.
Hvis du er ansat i en region skal du søge om støtte til din efter- eller videreuddannelse hos Den Regionale Kompetencefond.
Du finder ansøgningsskemaet, alt om ansøgningsprocessen samt en oversigt over hvilke kurser og uddannelser der er på positivlisten hos Den Regionale Kompetencefond.
Ved overenskomstforhandlingerne i 2021 er der kommet en række nye muligheder og forbedringer til dig. Generelt er det nu muligt at søge om op til 30.000 kroner (før 25.000) ligesom man kan søge om op til 50.000 kroner til masteruddannelser.
Nu står døren til efter-videreuddannelse åben for tandklinikassistenterne på det kommunale område. Der er nemlig i denne overenskomstperiode blevet afsat en særlig pulje til tandklinikassistenterne, målrettet Akademiuddannelsen i Odontologisk Praksis (AOP). En uddannelse som henvender sig til tandklinikassistenten, der ønsker at opnå nye kompetencer.
Fonden støtter fortrinsvist kompetencegivende uddannelse.
Uddannelse der er almindelig anerkendt i faget, og som afvikles af uddannelsesudbydere, der er kendt på området. Den almindelige anerkendelse vil meget ofte give sig udtryk i, at der gives ECTS-point eller lignende for uddannelserne.
Tanken er, at støtte den uddannelse, der bringer den enkelte videre med nye anerkendte kompetencer, der styrker mulighederne på arbejdsmarkedet. Ikke finansiere de almindelige og nødvendige dagligdags aktiviteter, der findes i forvejen.
ECTS betyder European Credit Transfer System, og angiver den arbejdsbelastning, som et uddannelsesforløb er normeret til.
60 point svarer til et års fuldtidsuddannelse. ECTS -point måler ikke fagligt niveau eller sværhedsgrad.
Akademiuddannelser (eller moduler), diplomuddannelser (eller moduler), kommunomuddannelse (eller moduler), til de der ikke har tilbudspligt, masteruddannelser efter konkret vurdering.
En ansøgning kan ikke behandles uden tillidsrepræsentantens underskrift. Leder og tillidsrepræsentant kan se på den enkelte ansøgning i sammenhæng med andre fra arbejdspladsen.
Hvis der ikke er resurser til at alle kan komme af sted, så skal der jo prioriteres. Men de der er aktive og søger skal jo også anerkendes for det. Og der skal jo også være tale om en ekstra indsats.
Den er en forudsætning for at søge i KL og en naturlig forudsætning i Regionerne.
Der spørges direkte om den i KL ansøgningsskemaet. Det gør der ikke i regionerne, men det kan TR spørge om.
Formelt kan alle der er omfattet af overenskomsten søge. Men der må prioriteres på arbejdspladsen.
Nogle er på arbejdspladsen med det formål, at opnå erfaring fra en arbejdsplads og ikke uddannelse.
Kun i særlige tilfælde, hvis man mange år efter at have afvist kommunom er kommet på bedre tanker. Har man aldrig fået tilbuddet på grundløn 21 skal kommunen tilbyde og betale helt udenom fonden.
Hvis man ny-indplacerer assistenter på grundløn 30, så skal tillidsrepræsentanten sikre, at de tilbydes kommunom, så tilbudspligten ikke omgås.
Ja, hvis man har en ældre uddannelse, og det eksempelvis er nødvendigt for at starte på en diplomuddannelse.
Ja, den enkelte kan højest få 30.000 kr. (fra 1. maj 2021) indenfor den seneste 12 måneders periode.
Er du ufaglært eller faglært - altså har en erhvervsuddannelse som højeste uddannelse, har du mulighed for at søge om støtte til uddannelse i Omstillingsfonden. Fonden, som er en del af en trepartsaftale mellem regeringen, arbejdsgivere og lønmodtagere, åbner 1. august 2018 og løber i perioden 2018 til 2023.
Støtten gives til moduler på akademi- og diplomniveau-uddannelserne. Du skal være i job, når du søger om støtte, og du kan søge op til 10.000 kr. pr. år i de år, fonden udbetaler støtte.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID