kvinde læser bog

TR-fonden indeholder 5 millioner kroner og er resultatet af en aftale, som blev indgået mellem HK Stat og Moderniseringsstyrelsen (nu Medarbejder- og Kompetencestyrelsen) ved OK18 Aftalen blev forlænget ved OK21.

Se aftalen om TR-fonden Lille pdf symbol

Idéen om fonden opstod gradvist i de samtaler, HK Stats formand Rita Bundgaard og tidligere næstformand Peter Raben løbende havde med Moderniseringsstyrelsens direktør og vicedirektør om HK Stats arbejde med medlemmernes kompetenceudvikling og TR'ernes betydning herfor.

Pengene i fonden skal bruges til uddannelse og aktiviteter for tillidsrepræsentanter. Og målet er, at tillidsrepræsentanten skal være en central aktør i indsatsen for at uddanne og forberede HK-kollegerne til fremtidens jobfunktioner.

- Jeg er ret stolt af, at vi har kunnet indgå sådan en aftale. Og jeg er endnu mere stolt af, at arbejdsgiverparten har forstået jeres rolle og betydning, sagde formand Rita Bundgaard.

HK’ere fik ikke del i midler tidligere

Administrationen af pengene ligger hos HK Stat, for Medarbejder- og Kompetencestyrelsen ønsker ikke at være 'hverdagspart' i samarbejdet.

Tanken har helt fra start været, at TR skal være uddannelsesinspirator for kollegerne. Gennem samtaler med kolleger skal hver enkelt TR hjælpe kolleger til at blive bevidste om deres karriereveje og dermed byde ind med ønsker til uddannelse og kurser.

Tidligere har HK Stats tillidsrepræsentanter gennem arbejdspladsens kompetenceudvalg oplevet, at der ikke kom ansøgninger fra HK'erne, når der skulle deles kompetencefondsmidler ud. Derfor gik alle pengene til andre faggrupper. Heller ikke mange HK'ere blev indstillet af ledelsen til at få løntillæg.

Det skal der laves om ved, så HK’erne får mulighed for at styrke deres kompetencer i jobbet via efteruddannelse eller kan blive udstyret med en uddannelse, der giver dem nye kompetencer til at søge videre til et andet job.