MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Hvis du prøver at logge ind med en Apple enhed, skal du først prøve at rydde din historik. Sådan gør du:
Gå ind i Indstillinger
Vælg Safari
Ryd historik – webstedsdata
Hvis det ikke hjælper, skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Uddannelse
Hvis du bliver afskediget, kan du søge op til 20.000 kroner fra Tryghedspuljen.
Få op til 20.000 kroner til uddannelse, hvis du er blevet opsagt fra dit job i en kommune eller region.
Hvis du bliver afskediget, kan du søge op til 10.000 kroner til kompetenceudvikling fra tryghedspuljen - helt op til 20.000 kroner, hvis der søges til kompetencegivende efter – og videreuddannelse. Tryghedspuljens fokus er den enkelte medarbejder, der afskediges, og derfor er det dine behov og interesser, det drejer sig om.
Hvis du vil have inspiration til aktiviteter eller andet, så kan du tale med din tillidsrepræsentant eller din lokale HK-afdeling.
På grund af økonomi skulle antallet af stillinger reduceres i Borgerservice, i kommunen. Lotte blev afskediget men søgte tryghedshedspuljen om støtte til diplommodulet i kommunalt regnskab.
Lotte ville gerne skifte spor i sit arbejdsliv efter 15 år med nær borgerkontakt til et job med fokus på kommunal økonomi.
Tryghedspuljen bevilgede deltagerudgiften til diplommodulet, og Lotte startede allerede i sin opsigelsesperiode.
Torben havde i længere tid været ked af at gå på arbejde. Kollegerne var søde, men der var noget ved opgaverne som ikke var så spændende som i gamle dage.
Under en organisationsændring i kommunen blev antallet af stillinger halveret i det center hvor Torben arbejdede, og Torben blev afskediget. I opsigelsesperioden startede Torben, hos en erhvervspsykolog der hjalp ham med at finde en ny retning i karrieren. Torben fik kort tid efter opsigelsesperiodens udløb et nyt job.
Tryghedspuljen støttede Torbens forløb hos erhvervspsykologen.
Tryghedspuljen arbejder efter de samme retningslinjer som de kommunale og regionale kompetencefonde angående forståelsen af kompetencegivende uddannelser.
Se positivlisten for Den Kommunale Kompetencefond
Se positivlisten for den regionale kompetencefond
Der er brede rammer. Aftalen siger, at der kan søges til kompetenceudvikling, efter- og videreuddannelse, karrieresparring og -afklaring, realkompetencevurdering og individuel rådgivning om de udfordringer, afskedigelsen giver for at komme videre. Hvis der søges til kompetencegivende efter- og videreuddannelse kan der søges op til 20.000 kroner.
Det samlede beløb en afskediget kan få er op til henholdsvis 10.000 eller 20.000 kroner i alt. Det afhænger af hvad du søger til. Hvis du ikke bruger hele beløbet i den første ansøgning, kan du søge igen.
Du kan søge op til 20.000 kroner uanset om du er fuldtidsansat eller ansat på deltid. Uddannelse koster jo det samme, uanset hvor mange timer du arbejder.
Pengene fra Tryghedspuljen bliver udbetalt til din arbejdsgiver, der så afholder udgifterne til kurser eller andet, du er meldt til. Du skal ikke betale skat af pengene.
Din arbejdsgiver kan anvende midler til medarbejdere, så længe de er ansat, og det er man i hele opsigelsesperioden. Hvis midlerne eksempelvis afholdes til et kursus, der delvist falder efter opsigelsesperiodens udløb, så vær opmærksom på, om der kan opstå et modregningsproblem med A-kassen.
Hvis du er i tvivl, så spørg din a-kasse for en sikkerheds skyld.
Puljen er rettet mod de, der afskediges på grund af kommunernes og regionernes økonomiske situation i bredeste forstand. Det vil sige både på grund af budgetbesparelser, organisationsændringer, lukning af institutioner/nedlægning af arbejdspladser, kapacitetsmæssige besparelser.
Det har ingen betydning, om man er fritstillet eller ej. Det afgørende er, at man søger mens, man er i opsigelsesperioden.
Det du søger penge til, skal være noget udover det, din arbejdsgiver sædvanligvis tilbyder. Tryghedspuljens penge skal ikke gå til tilbud, som i øvrigt er en del af god personalepolitik. Det gælder også mere akut krisebehandling.
Tryghedspuljens fokus er den enkelte medarbejder, der afskediges, og derfor er det dine behov og interesser, det drejer sig om.
Ansøgningen skal underskrives af leder og af HK Kommunals tillidsrepræsentant, der hjælper med rådgivning og bekræfter, at formålet med Tryghedspuljen bliver opfyldt.
Hvis kurser eller hvad du nu får penge til, skal afholdes i arbejdstiden, så der er frihed med sædvanlig løn til deltagelsen.
Ja, der er både en kommunal og en regional pulje. Vilkårene er i princippet de samme, men der er lidt forskellige måder der skal søges på. Aftalen midlertidig og udløber som udgangspunkt den 31. marts 2024.
Nej. Interne kurser med videre, kan ikke blive betalt af penge fra Tryghedspuljen. Pengene skal gå til eksterne aktiviteter. Puljen kan heller ikke dække løn- og evt. vikarudgifter.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID