Det er samtidig en skandale, der giver anledning til nogle overvejelser omkring etik og moral.
 
For eksempel når det gælder direktør Borgens lukrative aftrædelsesaftale, efter at han har stået i spidsen for Danske Bank, der har hvidvasket så store summer for kriminelle. Kan det virkelig være gået hans og bestyrelsens næse forbi, at der trukket kæmpesummer igennem bankens baltiske vaskemaskine? Eller har det bare været en god forretning, hvorfor man har lukket det ene øje eller måske snarere dem begge til?

 

Eller hvad med pointen om, at Borgen belønnes for situationen, mens hammeren ofte falder hurtigt og effektivt, når ”menige” medarbejdere begår langt mindre fejl? Hvis et af mine medlemmer laver en fejl, så er der ofte kontant afregning uden gyldne håndtryk.
 

Hvis et af mine medlemmer laver en fejl, så er der ofte kontant afregning uden gyldne håndtryk.

Mine medlemmer i HK Privat Midt har mange forskellige jobs og ansvarsområder, men hvis de har opført sig på en måde, så de ikke synes, de kan forsvare at blive i deres job, ja, så er ”belønningen” karantæne fra A-kassen. Der er ingen kære mor, hvis et medlem bliver taget med fingrene nede i ”kagedåsen”.
 

Jeg har stor respekt for, at indgåede (aftrædelses)aftaler skal overholdes. Det er noget af det, vi arbejder for hver eneste dag i HK. Aftalen med Borgen virker dog urimelig, uforståelig og langt fra acceptabel!

Jeg har stor respekt for, at indgåede (aftrædelses)aftaler skal overholdes. Det er noget af det, vi arbejder for hver eneste dag i HK. Aftalen med Borgen virker dog urimelig, uforståelig og langt fra acceptabel!
Der er heller ingen tvivl om, at den aktuelle skandale omkring Danske Bank ikke gør noget godt for bankbranchens i forvejen noget blakkede ry. For er lyssky forretninger, dårlig moral og gyldne belønninger for uopmærksom, elendig ledelse bankernes måde at betale tilbage på den massive hjælp, der blev ydet fra staten under og efter finanskrisen?

 

Og hvem kommer det hele nu til at gå ud over? Selvfølgelig manden på (bank)gulvet, der kommer til at betale prisen for en ledelse og nogle revisionsinstitutter, der ikke har levet op til deres ansvar – og så kan det godt være, at Danske Banks egen undersøgelse (ikke overraskende) viste, at ledelse og bestyrelse ikke har noget juridisk ansvar.  
 
Jeg kan godt blive harm over, hvordan bankverdenen forvalter de svimlende beløb, der blev pumpet i sektoren for at undgå kollaps – og nu skal vi så se på, at der tilsyneladende ikke er noget reelt ansvar forbundet med en absolut toppost i branchen? Jeg føler mig til grin. Det kommer jeg mig naturligvis over, men hvad med min retsbevidsthed?
 

Jeg forventer, at regeringen og EU sørger for, at der bliver strammet op, så vi fremover kan undgå den slags skandaler.

Jeg forventer, at regeringen og EU sørger for, at der bliver strammet op, så vi fremover kan undgå den slags skandaler. Det handler naturligvis ikke om en enkelt person, i dette tilfælde Thomas Borgen, men om en bank som har svigtet den tillid og moral, der bør være, når man driver bank i Danmark. Finanstilsynet og bagmandspolitiet har en kæmpe opgave at løse. Kommer de mon nogensinde til bunds i denne skandale? Det håber jeg, men jeg er i tvivl. Til gengæld er jeg ikke i tvivl, når det gælder den moralske konklusion på skandalen!