Begge dele, Arne-pensionen og fædre-barslen, er bestemt sejre og fremskridt, der er værd at fejre.

 

Vores sikkerhedsnet på arbejdsmarkedet er blevet for stormasket og der ryger samtidig for mange masker af de politiske strikkepinde.
-Anne Marie Bay, formand HK Midt

 

Når det er sagt og skrevet, så ændrer det ikke ved, at der er et andet helt grundlæggende og meget stort problem: Vores sikkerhedsnet på arbejdsmarkedet er blevet for stormasket og der ryger samtidig for mange masker af de politiske strikkepinde. Det kan mærkes ude hos danske familier, der oplever en unødig usikkerhed, fordi dagpengesystemet igen og igen er blevet udhulet af politikerne. Det har også betydet en usikkerhed omkring hele vores unikke danske flexicurity-model, der har så stor betydning for både arbejdsmarked og samfund som helhed.

 

Der har været små fremskridt i de senere år, men det er bydende nødvendigt, at vi får sendt vores politikere på strikkekursus. For de skal åbenbart have lært kunsten at strikke et sikkerhedsnet, der er fint nok til at sikre både arbejdstagere, arbejdsgivere, arbejdsmarked og samfund.
-Anne Marie Bay, formand HK Midt

 

Der har været små fremskridt i de senere år, men det er bydende nødvendigt, at vi får sendt vores politikere på strikkekursus. For de skal åbenbart have lært kunsten at strikke et sikkerhedsnet, der er fint nok til at sikre både arbejdstagere, arbejdsgivere, arbejdsmarked og samfund. Basis er dagpengesatser, der på kortere eller længere sigt skal udvikles og sættes markant op. Det vil være en investering, som vi alle har glæde af.

Jeg kan derfor kun, med et glimt i øjet, opfordre alle danske aftenskoler til at udbyde et politisk strikkekursus henover efterårs- og vintermånederne. Dem håber jeg, at politikerne melder sig til. For det vil være fantastisk, hvis de i de kolde måneder får genopfrisket deres strikkeevner og vender tilbage med en lyst til vende udviklingen og styrke vores sikkerhedsnet på arbejdsmarkedet. Det er på høje tid, at vi også her tager nogle større skridt i den rigtige retning!