Kære medlemmer af HK Stat Midt

Sommerferien er lige om hjørnet, og vi har vel sjældent haft så meget brug for sommerferie som i år? Efter et mildest talt usædvanligt forår, som vi alle gerne havde været foruden.

Et forår, hvor landet lukkede ned på grund af Covid19, og hvor meldingen til mange af os lød:

”Du skal ikke komme på arbejde foreløbig, men skal arbejde hjemmefra. Du skal have familien i baggrunden, mens du løser dine opgaver. Omstille dig til en helt ny arbejdsform. Arbejde mere digitalt. Hele tiden opbygge nye rutiner, fordi de gamle ikke kan bruges - og ændre dem igen, fordi de nye hurtigt bliver forældede, når der hele tiden kommer nye retningslinier…”

 

Sikke en omstilling for hver af jer, da jeres arbejdsvilkår på den måde ændrede sig markant fra den ene dag til den anden!

 

Flere kvantespring på kort tid:

I har klaret det fantastisk!

Jeg synes, I har klaret det fantastisk. I har grebet udfordringen med stor kampiver, kreativitet og flot gå på mod. I har formået en meget svær spagat mellem på den ene side at sikre en meget vigtig stabilitet og kontinuitet i de arbejdsgange, I er en del af – og på den anden side har I hele tiden flyttet jer sammen med verden omkring jer. I har taget flere kvantespring på ganske kort tid!

 

For mig kommer det dog ikke som den helt store overraskelse, at I som HK’ere har været garanter for, at tingene har fungeret og opgaverne er blevet løst, selvom rammerne ændrede sig så markant. I har bevist, at I er en gruppe med mange evner og kompetencer. Det gælder både for de hjemsendte og hjemmearbejdende HK’ere og for de af jer, der har været på arbejde hele eller det meste af Corona-perioden.

 

ALLE er på den ene eller den anden måde berørt af Corona-krisen, hvorfor vi alle har noget at byde ind med, når vi skal trække læring ud af forløbet. Lad os gøre det til en god, fælles proces.

 

Hvad kan vi lære?

I efteråret vil det være tid til at kigge tilbage på hele Corona-forløbet. Hvad kan vi lære af de mange, uventede erfaringer og udfordringer? Hvordan kan vi forberede os på at håndtere lignende situationer? Hvad betyder de gjorte erfaringer for vores arbejdsliv? Vores mødekultur?

ALLE er på den ene eller den anden måde berørt af Corona-krisen, hvorfor vi alle har noget at byde ind med, når vi skal trække læring ud af forløbet. Lad os gøre det til en god, fælles proces.

 

Som det ser ud lige nu, så vender flere af dine mange muligheder tilbage på den anden side af sommerferien eller i løbet af efteråret.

 

Medlems-mulighederne vender tilbage

Under Corona-krisen har medarbejderne i HK Midt stået klar til at rådgive og hjælpe medlemmer. Der har været mange ting at tage stilling til i forhold til arbejdsmiljø, sikkerhed og meget andet.

Til gengæld har dine medlems-muligheder, når det gælder kurser og uddannelser i HK-regi, af gode grunde ligget stille. Som det ser ud lige nu, så vender flere af dine mange muligheder tilbage på den anden side af sommerferien eller i løbet af efteråret. Det vil med andre ord kunne svare sig at kigge med i aktivitetskalenderen på www.hk.dk/kalender

Vi er ved at sætte nye datoer på nogle af mange kurser og arrangementer, der blev aflyst i løbet af forårets hektiske Corona-måneder.

 

Tak for jeres mange digitale input til OK21

Fra efteråret kigger vi ligeledes frem mod et spændende overenskomst-forløb, når der skal arbejdes videre med OK21. Arbejdet med den kommende overenskomst kan vi basere på masser af input og krav fra jer. For I har været yderst flittige til at gribe vores opfordring til digitalt at melde ind, hvad I gerne vil have med i HK Stats forhandlingsgrundlag henover vinteren og foråret. Tak for jeres mange og spændende input, der i høj grad kommer til at præge den kommende proces.

 

Jeg vil runde mit indlæg af med en sommerhilsen til jer alle og et ”godt gået” i forhold til de seneste måneder. Nyd den velfortjente sommer og sommerferie, og pas godt på jer selv og hinanden!