Det handler om vores mange superseje butiksansatte i særligt fødevarebutikkerne, der i disse dage knokler for, at du og jeg kan få købt ind. Som lokalformand for deres fagforening, er jeg i kontakt med mange af dem, og jeg hører om deres oplevelser netop nu.
Disse butiksansatte har først oplevet kunder hamstre, og dernæst, at mange ikke skænker det en tanke, hvad de udsætter butikspersonalet for, når de som kunder ikke følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger omkring hygiejne. Det kan da ikke være rigtigt, at folk helt ignorerer de butiksansattes helbred i deres egen jagt på fødevarer?

Derfor: Hold nu afstand og brug håndsprit, som mange butikker har stillet frem til deres kunder. Host og nys ikke de ansatte op i hovedet!

De butiksansatte er ikke robotter. De er mennesker af kød og blod, der har familier som du og jeg. De har kære, de gerne vil beskytte fra smitte, og de vil ikke smittes, blot fordi folk er ubetænksom.

Naturligvis er det arbejdsgivernes ansvar at sikre de ansattes sikkerhed. Men når kunder vælger at opføre sig tåbeligt og ikke udviser respekt for de ansatte, så bliver jeg både vred og ked af det!

Så kan jeg ikke nok bede jer alle om mere respekt for de butiksansatte? Stik dem et smil her i denne svære tid. Pas godt på hinanden.