Solen skinner, og det varme vejr varsler, at sommeren står for døren. Inden længe er der mange af os, der kan afholde en velfortjent sommerferie.

Mens jeg skriver disse ord, sider jeg og funderer over, hvor foråret blev af. Er vi virkelig allerede midt i juni måned? Hvor blev tiden af?

Jeg ved det jo egentlig godt. Først var der overenskomstforhandlinger, og dernæst gik der Corona i vores tidsregning, og alt blev med et slag forandret. Mange blev sendt hjem for at arbejde hjemmefra. Andre stillede trofast på arbejde hver dag. Fælles for alle var, at vores hverdag, som vi kendte den, ikke længere fulgte normen. Og sådan kan man miste fornemmelsen af tiden og føle, jamen, det har da lige været marts måned, selv her midt i juni.

Meget er forandret hen over foråret. Sommeren bliver heller ikke helt, som vi plejer at kende den. Mange plejer at rejse til sydens sol og strande, men står nu i en helt anden hverdag, hvor dette ikke lige er en mulighed. Sommerferieplaner må omlægges, og nye ideer vendes i familien.

Andre står med langt større udfordringer, da de har mistet deres job og hvad gør man så? Når man står der i en lang arbejdsløshedskø sammen med mange andre, der er i samme båd? Her går overvejelserne måske mere på, hvordan man skal få hverdagens faste udgifter betalt, og hvornår der kan være et nyt job i sigte.

Men uanset hvem, man er, så tror jeg, at vi alle har mærket og oplevet, at alt i vores travle hverdags hamsterhjul, der hurtigt snurrer rundt, med et slag kan forandres. Måske for en stund, måske for længere tid, måske for altid.

Forårets coronakrise må vi huske på og tage ved lære af, her mens vi atter er ved at åbne landet, Europa og verden op igen. Når alt ved et enkelt trylleslag kan forandres, bør det få os alle til at overveje, om vi hele tiden er klar til de nye forandringer, der kan komme også i vores arbejdsliv. Jeg kan ikke sige tit nok, at det er meget vigtigt, at alle hele tiden efter- og videreuddanner sig til fremtidens arbejdsmarked.

Det er vigtigt, at man bevidst går efter det liv, man selv ønsker. Jeg tænker, at krisen har vist, at nogle ting, som man før fandt vildt vigtige, måske ikke alligevel var så vigtige, som man gik og troede?

For hvad er de virkelige værdier i livet? For mit eget tilfælde er jeg ikke i tvivl. Det er min familie og venner. Det er mine kære, der står mig nær. Og derfor gør det heller ikke så meget, at den uges sommerferie, jeg normalt holder i syden, i år bliver til en tur i sommerhus i Nordjylland. For jeg er sikker på, at der er mange gode oplevelser herhjemme, der venter på os, når vi går på opdagelse i vores eget land og oplever nye steder. Og samtidig kan vi jo støtte nogle af de mange danske arbejdspladser, hvor mange af vores medlemmer dagligt tjener deres penge. Vi kan alle være med til at sætte hjulene i gang og holde dem  i gang, så vi får flere med.

Jeg vil slutte med at ønske jer alle en rigtig dejlig sommer og håber, at I alle må få en skøn ferie sammen med jeres kære, hvor I har tid til at nyde hinanden og slappe af sammen.