Penge

Næppe har ”stormen” lagt sig efter OK18 og en lang varm sommer, før vi igen i HK Kommunal Nordjylland har brug for at markere os. Det handler om budgetter. Et skævt udligningssystem rammer det nordjyske område urimeligt hårdt, og trods det, at vi er et rigt samfund, så får kommunerne og regionen langt færre indtægter at arbejde med i de kommende år. Det vil gøre noget ved vores velfærd, og vi som HK’ere vil blive udfordret på vores faglighed, når vi skal sikre velfærden overfor vores borgere. Fra mit bord holdes der nøje øje med de budgetforlig, der er faldet på plads, så vi kan få spurgt ind til konsekvenserne.

Om regionerne overlever, får vi svar på sidst i oktober, for her varsler regeringen den største sundhedsreform i ti år. Jeg stiller mig i køen sammen med eksperter og sundhedsøkonomer, som siger, at regionerne egentlig gør det ok. Selvfølgelig er der plads til forbedringer, da vi har et kompliceret sundhedsvæsen, men det vil det være, når det handler om mennesker og behov. Jeg er ikke tilhænger af, at vores sundhedsvæsen bliver centralt og statsstyret. Det har vi set nok dårlige eksempler på.

Efterårets generalforsamlinger er så småt startet op, og jeg har fornøjelsen af at deltage i de fleste. Jeg glæder mig altid til at lytte til beretninger og til det, som fylder jeres dag og arbejdsplads. Håber vi ses J

De bedste hilsner

Katharina H Antonsen

Formand HK Kommunal Nordjylland