Som mange andre borgere sad jeg også klistret til skærmen, da statsminister Mette Frederiksen meldte de nye restriktioner ud for Nordjylland. Vi var jo forberedt, men alligevel gjorde det et dybt indtryk. Og jeg blev meget berørt.

Fordi jeg ved, hvor mange af jer, der nu får vendt op og ned på hverdagen. På alt det I allesammen kender og holder af. 

Som formand for HK Kommunal Nordjylland ved jeg, hvilken kæmpe indsats HK’erne i kommuner og regioner har ydet, siden coronaen holdt sit indtog i marts. 

I har knoklet for at holde hånden under borgere og virksomheder og holde jeres arbejdspladser kørende - enten hjemmefra eller fra arbejdspladsen. Det gælder på sygehusene, i jobcentrene, på tandklinikkerne, i skolerne, på lønkontorene og alle de andre steder i kommuner og regioner, hvor dygtige HK’ere sørger for, at det hele spiller. 

En fantastisk indsats, som I fortjener kæmpe stor anerkendelse for. 1000 tak!

STOR USIKKERHED

Nu skal I igennem en periode med stor usikkerhed, isolation og hårde restriktioner for at bidrage til, at den særlige variant af coronavirus ikke breder sig. I Danmark og i resten af verden. 

Jeg er sikker på, at vi også klarer den svære situation, vi står i nu. Men der er ingen tvivl om, at det bliver en hård periode. Og at mange af jer formentlig vil komme til at stå i situationer med stor usikkerhed og tvivl. 

Det gælder også jer i nærliggende kommuner, som også bliver berørt, for vi har jo rigtig mange kolleger, der pendler på kryds og tværs her i Nordjylland.

VI KLARER DET

Jeg vil opfordret arbejdsgiverne til at udvise stor fleksibilitet i den vanskelige situation. Det tror og håber jeg, at de fleste arbejdsgivere også er indstillet på. 

Opstår der problemer i forhold til jeres arbejdspladser, vil jeg opfordre jer til at tale med jeres HK-tillidsrepræsentant på arbejdspladsen, jeres arbejdsmiljørepræsentant eller jeres leder. Og ellers har I mulighed for at ringe ind i vores HK-afdeling.

Jeg kan desværre ikke love, at vi her og nu kan løse alle de udfordringer, der kan opstå. Situationen er helt speciel, og ingen af os har oplevet noget lignende tidligere. 

I HK Kommunal Nordjylland følger vi situationen løbende. Vi er fuldt bemandede på telefonerne, så ring 70 11 45 45, hvis du har spørgsmål. I dag er vi på telefonerne til kl. 16. I weekenden kan du sende en mail til os på nordjylland@hk.dk, og ved behov vil medarbejdere fra HK efterfølgende ringe dig op i weekenden.

Bemærk i øvrigt, at du løbende kan læse vores retningslinjer for åbningstider, coronarestriktioner mv. på denne side...

PAS GODT PÅ HINANDEN!

Katharina Hauge Antonsen
Formand HK Kommunal Nordjylland