For nogle uger siden kunne vi i HK Handel offentliggøre vores nedslående arbejdsmiljøundersøgelse, som viste, at det står rigtig skidt til med arbejdsmiljøet på mange af vores medlemmers arbejdspladser. Det var desværre ikke nogen overraskelse for os, men jeg skal love for, at det gav genlyd i mediebilledet. Mange danskere gør sig slet ikke nogen forestillinger om, hvor benhårdt det kan være at arbejde i vores branche.

Nyheden kom ud i de store morgenaviser, tv-udsendelser, lokale medier og selv ugebladene gjorde plads i spalterne mellem kendte og kongelige for at rapportere om forrykte kunder, som skælder og smælder.

Vi satte dagsordenen den dag, men vi gjorde det ikke alene. For havde det ikke været for de modige medlemmer, der stod frem med deres historier og dem, som deltog i spørgeskemaundersøgelsen, så var det ikke lykkedes. Vi ville ikke være kommet ud over rampen og direkte ind i dagligstuen for hr. og fru Danmark uden jer. Medierne vil nemlig høre fra dem, det hele handler om, og som kan sætte kød og blod på historien.

Snart skal vi til at forhandle overenskomster i HK Handel. Og her får vi igen brug for input fra jer medlemmer. Råb op og deltag i kravsindsamlingen, så kan vi bedre repræsentere jer.

Jeg kan desværre ikke love, at alle ønsker bliver omsat til aftaler. Men jeg kan love, at vi gennemgår hvert og et, og at du ikke spilder din tid ved at bidrage. Du medvirker nemlig til at sætte dine og dine kollegers forhold på dagsordenen. Hver for sig er det ofte svært at skabe store forandringer, hvad enten vi taler arbejdsmiljø eller lønforhold – men sammen kan vi gøre en forskel.