Er du én af de danskere, der bliver testet positiv for Corona, får du måske et telefonopkald fra 57-årige Linda.

 

Telefonen bliver Lindas vigtigste arbejdsredskab, når hun som ansat hos ATP skal være med til at bryde smittekæderne for COVID-19, så vi alle så hurtigt som muligt kan få en ’normal’ tilværelse.

 

- Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet, lyder det fra Linda, der i uge seks – som en del af det første hold på 30 medarbejdere – har været på fire dages kursus i Aarhus, hvor hun har fået oplæring og træning i at smitteopspore.

 

Linda Damholt

 

ATP og JobBørs i samarbejde

ATP har fået til opgave at hjælpe Sundheds- og Ældreministeriet med smittesporing i befolkningen. Medarbejderne i smitteopsporings-enheden skal sikre, at den smittede har den fornødne viden om, hvordan han eller hun skal forholde sig praktisk samt indhente kontaktoplysninger på ”nære kontakter”.

 

Opgaven løber fra mandag 15. februar, og sluttidspunktet afhænger af smitteudviklingen.

 

ATP har skullet bemande 700 fuldtidsstillinger (lukket for ansøgninger) og har blandt andet fået hjælp af HK JobBørs til rekrutteringen.

 

HK JobBørs er HK’s rekrutteringstilbud, der matcher kvalificerede kandidater med virksomheders behov for nye medarbejdere. Medlemmer, der er interesserede i et nyt job, kan lægge deres CV ind i HK JobBørs, og kan på den måde blive søgt ud af HK’s jobformidlere, hvis en arbejdsgiver ønsker at komme i kontakt med kandidater, der matcher en ledig stilling.

 

Se, hvad HK JobBørs kan gøre for dig som medlem

 

- Jeg gik ledig og blev kontaktet af Lone Bjørnkjær, der er jobformidler i HK MidtVest, om, at ATP havde slået stillingerne op. Men faktisk havde jeg selv set opslaget og søgt. Jeg kan godt lide at have kontakt til mange mennesker, har tidligere arbejdet hos ATP, og så mener jeg, at det er en vigtig opgave at smitteopspore, så derfor besluttede jeg at søge, fortæller Linda.

 

Kan bruge kompetencer

Linda kan bruge mange af sine kompetencer i sit nye job.

 

Hun er oprindelig uddannet tandklinikassistent, er også uddannet kontorassistent og har lige afsluttet en uddannelse til beskæftigelseskonsulent.

 

I 23 år arbejdede hun hos TDC som først telefonist hos Oplysningen, senere koordinator af teknikerne i Midt- og Vestjylland og som lager- og logistik-koordinator, inden hun kom til Vestas som planner. Hun har blandt andet også arbejdet hos Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner og haft et vikariat som kundekoordinator hos ATP.

 

- Jeg har gået ledig siden marts 2020 efter et vikariat hos en fysioterapeut, hvor jeg var sekretær. Efter Corona lukkede verden ned, måtte jeg sande, at det var svært at finde et nyt job. Men da først, jeg havde søgt stillingen med smitteopsporing hos ATP, gik det hurtigt. Jeg var til jobsamtale via telefonen torsdag 28. januar, og lørdag 30. januar kunne jeg underskrive kontrakten, beretter Linda og fortsætter:

 

- Jeg kan bruge mange af mine kompetencer fra tidligere. Blandt andet er jeg vant til at snakke med patienter, forklarer Linda, der skal arbejde med smitteopsporing fra hjemmet i Sunds.

 

- Vi bliver 30 i en gruppe, hvor der er én leder og to gruppeledere, som vi kan sparre med. Der bliver tale om vagter mellem kl. 8.00 og 22.00 på alle ugens syv dage. Vi får et arbejdsskema fire uger frem i tiden, og jeg er ansat til 2. april med mulighed for forlængelse, fortæller hun.

 

HK JobBørs har blandt andet også hjulpet de danske skattemyndigheder med at rekruttere medarbejdere.

 

Se, hvad HK JobBørs kan gøre for dig som arbejdsgiver

Artiklen er opdateret 11. februar 2021

Du får hjælp til at finde og søge job

Du kan få personlig sparring på din ansøgning og dit cv af vores specialister på området. Du skal bare sende dine dokumenter til os, så vil du blive kontaktet af en vejleder hurtigst muligt.
Er du på udkig efter nyt job? Så tilmeld dig HK Jobbørs – uanset om du er i job eller ledig. Her hjælper vi hver dag arbejdsgivere over hele landet med at finde de helt rigtige HK’ere til spændende stillinger. Tilmeld dig nu, så du kan komme i betragtning, når der kommer nye jobs, der matcher dine kompetencer.