- Jeg er typen, der engagerer mig i mange ting. Så da muligheden bød sig i august 2021, stillede jeg op og blev valgt, fortæller Emily, da hun en dag tager imod i butikken.

 

Der manglede en Regions-TR for de 32 butikker, der strækker sig fra Grenaa til Skagen, og Emily ville gerne være med til at gøre en forskel for sine 72 kolleger i butikkerne.

 

Da Emily blev HTX-student i 2018 i fødebyen Horsens, arbejdede hun i et år i en restaurant, hvor først souschefen og siden chefen gik ned med stress.

 

- Jeg arbejdede nærmest i døgndrift og følte, at jeg som medarbejder stod mutters alene med ansvaret. Der var ingen hjælp at hente. Jeg manglede simpelthen én at kunne henvende mig til, som jeg kunne snakke med om mine rettigheder.

 

- Da der så kom en ny ledelse, sagde de alle medarbejderne op og ansatte nye. Og jeg følte mig i den grad dårligt behandlet, for jeg havde jo knoklet for at holde sammen på det hele, beretter hun.

 

Emily Kew.

 

På rundtur til butikker

Oplevelserne i restauranten fik Emily til at melde sig ind i en fagforening, og det er også dem, der har fået hende til at stille op til hvervet som FTR.

 

- Forholdene i Lidl er generelt rigtigt gode. Men derfor kan medarbejderne jo godt gå rundt med spørgsmål eller problemer, som de ønsker at drøfte med deres tillidsrepræsentant. Og der er det vigtigt, at de har én, der er på bølgelængde med dem, og som kan sætte sig i deres sko, siger hun.

 

Emily Kew har været ansat i Lidl siden 1. oktober 2019. Hun startede som salgsleder i Skjern, har været salgsleder i butikken i Herning og er fra 1. oktober 2021 salgsleder i Lidl i Ikast.

 

Selv om Emily har sin arbejdsdag i Ikast, vil hun komme rundt til kollegerne i de andre butikker i det område, hvor hun er Regions-TR.

 

Det drejer sig om butikkerne i Grenaa, Randers, Hobro, Aars, Risskov, Viby J, Aarhus Vest, Aarhus Nord, Hasle, Skejby, Odder, Skanderborg, Silkeborg, Ikast, Herning, Skive, Struer, Viborg, Holstebro, Nykøbing Mors, Thisted, Aalborg, Nørresundby, Brønderslev, Hjørring, Sæby, Frederikshavn og Skagen.

 

- I Lidl er der sat en fast dag om ugen af til hvervet som Regions-TR, og jeg starter med at køre ud på butiksbesøg for at lære butikkerne og medarbejderne i området at kende. Jeg skal ikke kun være TR på papiret men også være til at få fat i, fortæller hun.

 

Papir på kompetencer

Til januar begynder Emily på HK’s kompetencegivende grunduddannelse for tillidsrepræsentanter, og hun glæder sig.

 

HK tilbyder en bred vifte af kurser til tillidsvalgte, både tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, der klæder dem godt på til at varetage kollegernes interesser på arbejdspladsen. Der er både en grunduddannelse men også mulighed for at dykke ned i specifikke emner som forhandling, psykologi og kommunikation og få papir på det.

 

- Jeg ved mange ting. Men der er også ting, jeg ikke ved, og jeg glæder mig til at blive klædt på, så jeg føler mig endnu bedre rustet til at varetage hvervet og møde andre TR’ere, som jeg kan sparre med, beretter hun.

 

Overvejer du at blive tillidsrepræsentant?

 

Bliv klogere på TR’s rolle og opgaver

 

Privat bor Emily sammen med Nicolai, der er bilsælger. I fritiden er hun næstformand for DCH, Danmarks Civile Hundeførerforening, Kreds 2, der dækker Midt- og Vestjylland, og deltager i konkurrencer med sine to hunde af racerne Sheltie og Mini Aussie.

Artiklen er opdateret 30. september 2021

Du er sikret med overenskomster

Overenskomster (OK) er aftaler om løn- og arbejdsvilkår – og arbejder du på en arbejdsplads med OK, så forhandler vi for dig. Vi arbejder desuden hele tiden for at sikre alle medlemmer en overenskomst. Vi er eksperter på området, og derfor kan du altid få vejledning om, hvilke bestemmelser der gælder for dig. I nogle overenskomster er det muligt, at den enkelte arbejdsgiver og de ansatte kan forhandle lokalt. Hvis det gælder for dig, så vejleder vi dig i, hvordan du bedst gennemfører den slags forhandlinger.