Anja C. Jensen og Mads Samsing

Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

I hele sin 121 år lange historie har HK aldrig haft en kvindelig formand. Indtil nu. 51-årige Anja C. Jensen skal fremover stå i spidsen for HK’s over 218.000 medlemmer sammen med HK Danmarks nye næstformand 39-årige Mads Samsing. Det står klart efter lørdagens kampvalg på HK Danmarks 33. ordinære kongres. 

Med sine 178 stemmer vandt Anja C. Jensen over Martin Rasmussen, der fik 173. Anja C. Jensen overtager dermed stafetten fra Kim Simonsen, som går af pga. alder efter over 13 år i formandsstolen. Den nye formand siger samtidig farvel til posten som næstformand i HK Privat, som hun har haft siden 2019.

- Jeg er simpelthen så glad og stolt over, at jeg nu skal stå i spidsen for HK Danmark. Vi har et stort arbejde foran os. Ikke mindst i forhold til at få stoppet og vendt den negative medlemsudvikling. Og det glæder jeg mig til at løse i tæt samarbejde med den nye næstformand, sektorer og afdelinger, lød det fra Anja C. Jensen. 

I sin opstillingstale påpegede formanden:

Uden HK’erne går Danmark i stå. Og det fortjener vi meget mere anerkendelse for. Derfor skal vi også være MEGET bedre til at tale hinanden op, støtte hinanden og dele med hinanden. Det skal handle om medlemmerne udfordringer, før det handler om HK’s udfordringer.

Mads Samsings opstillingstale bar præg af ambitioner for HK’ernes arbejdsliv. Men forudsætningen for at komme i mål med dem er organisering, understregede han:

- For at vi bliver flere, så skal både nuværende og kommende medlemmer opleve, at vi er nærværende og relevante. Om du arbejder i butik eller på bibliotek, er laborant eller lægesekretær. Om din arbejdsgiver er Salling, Siemens eller Silkeborg. Du og dine kollegaer skal opleve, at HK’s arbejde tager afsæt i din dagligdag, og at vi arbejder for det arbejdsliv, du drømmer om.  

Ordene faldt, da Mads Samsing med ét gjorde kampen om næstformandsposten endnu mere spændende ved pludselig at stille sig til rådighed som kandidat. 

Med hele 231 stemmer ud af 355 vandt han over sine to modkandidater Jesper Thorup og Pernille Lange. 

Det var en ”meget beæret” Mads Samsing, der dermed kunne overtage næstformandsposten. Det gør Samsing ”med stor ydmyghed, med stor respekt og med stolthed”, udtalte han. 

Mads Samsing kommer fra en post som næstformand i HK Kommunal, som han har haft i over ni år.