Simon Tøgern på scenen på TR-træffet

Simon Tøgern byder velkommen på TR-træffet. Foto: Carsten Bundgaard.

I løbet af foråret har HK Privat modtaget 13.747 udsagn fra medlemmerne om, hvad et godt arbejdsliv er. De mange udsagn skal gøre HK Privats tillidsrepræsentanter og sektorbestyrelse klogere på, hvilke temaer der skal udtage til overenskomstforhandlingerne i 2023.

Se rapport med medlemmernes udsagn

- Jeg afslører ikke nogen statshemmelighed, når jeg fortæller, at det er den vigende købekraft, som fylder allermest hos vores medlemmer, sagde Simon Tøgern, formand for HK Privat, da han bød HK Privats tillidsrepræsentanter velkommen på et stort TR-træf, der blev holdt den 1. og 2. september på Hotel Comwell Kolding.

Den store bekymring for, om pengene kan slå til i en tid med stor inflation, afspejler sig da også i, hvilke udsagn der står øverst på medlemmernes ønskeliste. Omkring halvdelen af dem, der deltaget i indsamlingen af ønsker til OK23, ser gerne, at lønningsposen bliver lidt tungere. Og hver 7. mener, at der skal mere ind på pensionen og fritvalgskontoen.

Simon Tøgern foran ordsky med tillidsrepræsentanternes ønsker til OK23

Tillidsrepræsentanterne blev bedt om at skrive det, der var vigtigt for dem. Det kom der en fin ordsky ud af.

 

Hjemmearbejde og trivsel

Arbejdstid og muligheden for at arbejde hjemme ligger også højt på medlemmernes ønskeliste. Nemlig på 2. pladsen.

- Medlemmernes udsagn handler om work-life-balance, om at få livet til at balancere for at skabe trivsel og overskud i hverdagen. Både arbejdsmæssigt og privat, konstaterede faglig chef Kim Jung Olsen i sit oplæg på TR-træffet

- En del udsagn handler om forkortet arbejdstid, især kortere arbejdstid for de medlemsgrupper, der arbejder på ubekvemme tidspunkter, tilføjede den faglige chef.

- I forlængelse af arbejdstiden kommer de sociale bestemmelser og frihed. Fx forbedringer af seniorordningerne, flere omsorgsdage - også til andre end børnene. Men også et stort ønske om mere frihed og flere fridage. Til en vis grad handler alle udsagnene om arbejdstid, omsorgsdage, hjemmearbejde, og frihed om, at medlemmerne generelt efterspørger en større fleksibilitet til selv at kunne tilrettelægge arbejdsdagen, siger Kim Jung Olsen.

Tillidsrepræsentanternes input blev diskuteret og behandlet i de 5 overenskomstgrupper og bliver sendt videre til HK Privats sektorbestyrelse, som udtager de endelige temaer på et todagesmøde den 12. og 13. september.

Det talte de om i overenskomstgrupperne:

Organisationsgruppen: Vi vil have den fulde ramme

Grafisk Gruppe: Bedre forhold for skiftehold

Servicegruppen:Vi vil have bedre arbejdstidsregler

Industrigruppen: Vi skal have fokus på løn

Sundhedsgruppen: Højere løn og bedre arbejdstidsregler

På HK Privats OK23-side kan du løbende følge med, hvad der sker hvornår.
Tjek OK23-temaside