Deltagere på Sundhedsgruppens konference

Fra venstre: Marianne Jensen, tandklinikassistent, og Kirsten Kraght, lægesekretær.

Marianne Jensen: - Jeg får nogen at sparre med, når jeg tager på weekend med Sundhedsgruppen. Jeg får også netværk.

Til daglig arbejder Marianne Jensen som klinikassistent og med reception hos en tandlægeklinik i Middelfart. Hun er den ældste klinikassistent på jobbet med sine nu 40 år i HK og et 25 års arbejdsjubilæum bag sig. De fleste af hendes kolleger er unge, så hun nyder at være sammen med mere erfarne kolleger.

- Deltagelse i arrangementer som dette her er lige mig. Jeg får netværk, og jeg får nogen at sparre med. Det er rart at tale om, hvordan vi gør tingene på de forskellige klinikker, for det inspirerer mig. Jeg har altid godt kunne lide at være med i sådanne arrangementer, siger Marianne Jensen.

Hun blev også meget optaget af de foredrag, som deltagerne blev præsenteret for.

- Vi hørte jo fra psykolog Henrik Tingleff om, hvordan vi er som flokdyr, og hvordan vi nemt påvirkes af flokken. Det var ret tankevækkende. Vi kender det fra os selv, hvordan vi påvirkes af flokmentalitet, men jeg håber dog, at jeg er blevet bedre med årene til at sige fra og stå ved det, jeg mener er rigtigt.

Marianne Jensen sad sammen med 150 andre tilhørere og kunne ikke løse den gåde, som sociolog Emilia Van Hauen kom med: Far og søn kører galt i bil, faderen dør og sønnen bliver hårdt såret. Hvordan hænger det så sammen, at en overlæge ser den tilskadekomne og udbryder: Ham kan jeg ikke operere, han er min søn.
- Kun fire havde en finger oppe, for at løse gåden. Det var jo, at overlægen var en kvinde. Nå ja, vi tænker vist meget traditionelt, siger Marianne Jensen.

Marianne Jensen går meget op i overenskomsten. Hun vil gerne forstå den helt tæt, og derfor var hun glad for at få svar på sine spørgsmål, da faglig sektorchef Kim Jung Olsen og næstformand i HK/Privat Gitte Geertsen deltog i et separat møde for klinikassistenter om OK 23.

- Det var så godt at sidde direkte over for dem, jeg havde spørgsmål til. Jeg synes, at overenskomsten er svær at forstå og jeg vil gerne lære at forstå den bedre. Det kom jeg til, og jeg fik svar på mine spørgsmål, siger Marianne Jensen.

Læs også: Gør det du elsker at gøre og få mere mental sundhed

Kirsten Kraght: - Det er fantastisk at møde kolleger i samme situation som en selv. Det giver både inspiration og netværk.

Til daglig arbejder Kirsten Kraght som lægesekretær i en privatpraktiserende gynækologklinik på Østerbro i København. Hun er ene medarbejder inden for sin faggruppe ligesom rigtig mange andre.

- Derfor er det helt fantastisk at komme på weekend og være sammen med kolleger i samme situation. Vi taler om vores job og giver hinanden gode ideer, og så jeg får indblik i, hvordan andre arbejder. Det er meget værd, siger hun.

Men det er ikke blot kollegerne, der giver Kirsten Kraght ny energi og inspiration. Hun kommer tilbage på jobbet med helt ny viden. Hun er blevet løftet af gode samtaler og eminente foredrag, som har inspireret hende både fagligt og personligt.

- Vi har hørt nogle rigtig gode foredrag, som giver os nye øjne på os selv som køn, som faggrupper og som personer. Det er bare dejligt at få ny inspiration, og jeg synes, at Sundhedsgruppen er rigtig god til at finde emner til foredrag, som rammer plet, siger hun.

Weekendarrangementet i Middelfart samlede i alt 150 deltagere, hvor de fleste var klinikassistenter. De privatansatte lægesekretærer udgjorde bare 20 deltagere.

Mange flere kunne have glæde af en weekend med Sundhedsgruppen. På Hotel Comwell i Middelfart kunne lægesekretærerne nemlig også møde deres formand for Danske Sundhedsadministratorers Landsforening Nathali Schaap Degn.

Læs også: Lægesekretærerne skal kunne uddanne de nye studerende

- Deltagerne blev delt op efter faggrupper lørdag eftermiddag, og jeg var inviteret til at fortælle lægesekretærerne om fagets fremtid og den nye uddannelse. Vi talte om uddannelsesniveauer og nye muligheder for efteruddannelse. Der var rigtig mange spørgsmål, og vi havde en god debat, fortæller formanden.

Læs også:Sundhedsgruppen diskuterede OK23 og netværkede