Under ansættelsen havde Anita haft et sygdomsforløb, og hun kæmpede for at passe sit arbejde. Det endte alligevel med en sygemelding, som resulterede i, at Anita blev opsagt.

Anita kontakter os selvsamme dag, hun får opsigelsen, og hun kommer i kontakt med vores faglige konsulent i HK Privat Nordjylland, Morten Sand Henriksen. De får snakket om sagen, og der går ikke lang tid, før Morten også får indblik i Anitas lønseddel. Det viser sig, at Anita også mangler løn, pension og feriepenge fra arbejdsgiveren.

Helt præcist handlede det om 161.671,73 kroner, hun manglede fra arbejdsgiveren. Det er alligevel en stor sum, arbejdsgiver havde forsømt. Efter en lang omgang tovtrækkeri har Anita nu endelig fået udbetalt alle pengene. De er kommet sporadisk fra arbejdsgiveren i løbet af 2023, og senest er feriepengene blevet udbetalt.

I dag er Anita jobsøgende, og hun er godkendt til fleksjob: ”Et job gør mig glad. Det er dejligt at have noget at stå op til, som giver glæde – og glæde giver energi”, fortæller Anita

Det er muligheden for at gøre en forskel for en arbejdsgiver, der vejer mest hos Anita: ”Jeg kan godt lide at hjælpe og være til nytte, og selvom det lyder sådan rigtig kliché, så elsker jeg at arbejde. Jeg bliver glad for at gå på arbejde og føle, at jeg gør en forskel”

Anita Svendsen
Anita Svendsen, jobsøgende

Anita glæder sig til at finde et job, hvor hun kan bruge sine kompetencer: ”Hvis mit arbejde kunne være en kombination af service og hjernevridere, så ville det da være som at vinde i lotteriet”. Anita har utrolig meget erfaring indenfor servicebranchen, hvor hun tidligere har arbejdet både i ind- og udland som blandt andet guide, servicechef, planlægger, receptionist og Area Manager: ” Jeg bliver glad af at gøre andre glade. Om det er kunder, gæster eller kolleger – det er følelsen af at kunne hjælpe og være til nytte, der driver mig”. Anita er utrolig åben for, hvad fremtiden bringer af fleksjob. Som Anita siger det, vil hun ”(…) bare rigtig gerne ud og arbejde”.

I Nordjylland er der flere sager om fleksjobbere, der har oplevet manglende løn, pension og feriepenge. Det resulterer ofte i en stor tilbagebetaling fra arbejdsgiveren til fleksjobberen. Det kan betyde, at arbejdsgiver og fleksjobber får et lettere ’anstrengt’ forhold til hinanden, og fleksjobberen kan potentielt miste det arbejde, de ellers var rigtig glade for. Det i sig selv lægger op til en ny sag om usaglig afsked. Derfor lyder den klare udmelding til medarbejdere: Tag fat i jeres fagforening, hvis I er i tvivl om, hvorvidt I får det, I er berettiget. Der er nemlig arbejdsgivere, der bevidst eller ubevidst forsøger at omgå reglerne

Er du fleksjobber? Del gerne dine erfaringer med os ved at skrive til vores Kommunikationskonsulent, Christina Haversen, på christina.haversen@hk.dk