Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Portrætserie
I denne portrætserie kan du læse om medlemmerne, som lagde krop og ansigt til kampagnen; "HK betyder mere, end du tror" i foråret 2018. Kampagnen havde til formål at sætte fokus på den moderne HK'ers kompetenceudvikling og udviklingen på fremtidens arbejdsmarked.
I dette portræt kan du læse om Ditte.
Hun startede som elev i 2007, blev lægesekretær to år senere og har siden uddannet sig yderligere. - Det gælder om at tage så meget uddannelse som muligt, lyder rådet fra Ditte Bredahl Adsersen. Hun deltog i kampagnen ”HK betyder mere, end du tror” under titlen Holdbar Kollega. Holdbar er hun fortsat.
Af Torsten Raagaard
- Hvis man gerne vil have et effektivt sundhedsvæsen og et personale, som udfører arbejdet, så bliver man også nødt til at bruge dem, som er bedst til jobbet. Jeg beskriver tit lægesekretærerne som den lim eller den tape, som binder sundhedsvæsenet sammen, siger Ditte Bredahl Adsersen.
Hun er ikke i tvivl om værdien af kompetente lægesekretærer i sundhedssystemet. Men de seneste år i Region Hovedstadens sundhedsvæsen har været præget af grundlæggende ændringer i de opgaver, hun som nyuddannet lægesekretær gik ind til i 2009. Først og fremmest betød indførelsen for et par år siden af den omdiskuterede Sundhedsplatform udfordringer for lægesekretærerne.
- HK var jo rimelig hurtig med at lave forskellige fagprofiler, altså at man ikke bare var lægesekretær, men patientkoordinator, controller og alle mulige forskellige funktioner. Det var jo et eksempel på, at ting fra i dag allerede er forældet i morgen, siger Ditte Bredahl Adsersen.
Hun er i dag fællestillidsrepræsentant for omkring 450 kolleger, og vejen til det job gik især gennem vedvarende uddannelse. Men først og fremmest var der en leder, som kunne se en dygtig tillidsrepræsentant i hende.
- Det var min leder, som gjorde, at jeg blev tillidsrepræsentant allerede i mit første år efter uddannelsen. Jeg har altid haft helt vildt meget energi og kunnet lide at blive udfordret og involvere mig og tænkt, at jeg ville gøre en forskel. Og da jeg kom ind i det, ville jeg ikke kun gøre en forskel for patienterne, men også for kollegerne, siger Ditte Bredahl Adsersen.
Uddanner sig for ligeværdig dialog
Hun er selv et lysende eksempel på en lærevillig sjæl, som vælger den uddannelse, der gør, at hun kan matche ledelsen eller DJØF’erne i sit arbejde som tillidsrepræsentant.
- Lige da jeg var valgt til tillidsrepræsentant, tog jeg et akademiforløb på CPH Business i kommunikation og formidling, og det tog to år. Det gjorde jeg sideløbende med at være elevansvarlig, tillidsrepræsentant og tage tillidsrepræsentant-uddannelsen, husker Ditte Bredahl Adsersen tilbage.
Men gennem sit arbejde som tillidsrepræsentant fandt hun ud af, at endnu en uddannelse måtte bygges på CV’et for simpelthen at kunne matche de folk, hun også skulle arbejde sammen med.
- For to år siden besluttede jeg, at hvis jeg ville indgå i en ligeværdig dialog med mine HR-folk, så blev jeg nødt til at være på samme niveau. Så der gik jeg i gang med at tage en diplomuddannelse i ledelse. Den har jeg lige afsluttet i sommer, og de to år har gjort den største forskel i mit arbejde, påpeger Ditte Bredahl Adsersen.
- Men det er det værd, og det kan sagtens lade sig gøre. Det er jo Kompetencefonden som betaler, så der er ikke så meget at rafle om. Det ligger lige til højrebenet, altså hvor heldig er man lige at have sin fagforening, siger hun.
Ditte Bredahl Adsersen.
Skrab alle kompetencer til dig
For fællestillidsrepræsentant Adsersen betyder uddannelse alt. Derfor råder hun alle til nøje at følge takt og tempo i udviklingen af faglighederne.
- Uddannelse betyder rigtig meget. Du bliver nødt til at skrabe alle kompetencer til dig for derefter at gå ind i opgaven. Og det kan måske være lidt skræmmende for nogen. Men det gælder om at tage så meget uddannelse som muligt, ikke bare til arbejdspladsen men også til arbejdsmarkedet, lyder hendes anbefaling.
- Vil vi fortsat vil have en plads på arbejdsmarkedet, bliver vi nødt til at matche det uddannelsesniveau, der allerede er. Vi er jo i stor konkurrence med DJØF’erne. For vi hører måske, at vi er blevet flere. Men det handler tit om, at vi er blevet flere…DJØF’ere, understreger Ditte Bredahl Adsersen.
- Når lederne ofte tror, at vi er blevet flere til at løse opgaverne, så er vi ikke blevet flere af dem, der skal løse opgaverne. Vi bliver nødt til at matche kvalifikationerne, især på et så omskifteligt arbejdsmarked, understreger hun.
Podcast-serie: Fag i forandring
Podcast-serien ’Fag i forandring’ undersøger de ændringer på arbejdsmarkedet, vi står midt i, og hvad de nye muligheder stiller af nye krav til kompetencer. Vi har spurgt en række erhvervsledere, eksperter og politikere, der hver især kommer med bud på, hvordan den fjerde industrielle revolution, platformsøkonomien og digitaliseringen bliver en naturlig del af vores arbejde.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID