MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Portrætserie
I denne portrætserie kan du læse om medlemmerne, som lagde krop og ansigt til kampagnen; "HK betyder mere, end du tror" i foråret 2018. Kampagnen havde til formål at sætte fokus på den moderne HK'ers kompetenceudvikling og udviklingen på fremtidens arbejdsmarked.
I dette portræt kan du læse om Husna.
Hvis Husna Zaby skal kunne følge med udviklingen i sit job, er hun nødt til at udvikle sine kompetencer hele tiden. - Ellers ville jeg ikke kunne lave det, jeg laver, siger hun. Hun deltog i kampagnen ”HK betyder mere, end du tror” under titlen Hybrid Konsulent. Hun er i dag forandringskonsulent.
Af Torsten Raagaard
- Jeg er jo hele tiden oppe på beatet. Jeg har brug for at kende de nye teorier, de nye arbejdsmetoder og den nye måde at lave IT på.
Husna Zaby sætter fokus præcis på de kvalifikationer, som er nødvendige for hende i jobbet som forandringskoordinator i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen: Konstant kompetenceudvikling.
Hun har været i skattesystemet i de seneste 15 år, først som sagsbehandler i en kommune og i de seneste 8 år ”på den anden side”, som hun siger.
- Nu er jeg med til at lave de løsninger, som sagsbehandlerne skal bruge, siger Husna Zaby.
- Alt mit arbejde tager udgangspunkt i slutbrugeren, som jo kan være sagsbehandleren, borgerne eller virksomhederne. Der kan være rigtigt mange interesser, konstaterer hun.
Skat ændrede for nylig struktur og gik fra at være en til i dag at bestå af 7 styrelser. Det betød en lidt forandret rolle for Husna Zaby i organisationen.
- Det arbejde, jeg laver, skal nu ud til seks andre styrelser. Mine interessenter har ændret sig lidt, mine arbejdsopgaver er blevet endnu stærkere. Det betyder, at hvis jeg skal kunne følge med, er jeg nødt til at kompetenceudvikle mig hele tiden, siger Husna Zaby.
- Jeg er konstant i gang med uddannelse. Jeg er minimum på kursus eller ny uddannelse en gang om måneden, forklarer hun.
- Jeg udvikler mig fra dag til dag, fra minut til minut.
Fagligt fyrtårn
Der har altid været total opbakning til uddannelse fra hendes ledelse. Det er afgørende for at holde det nødvendige drive i processen med at udvikle Skatteforvaltningens IT-løsninger.
- Min ledelse har altid støttet mig. Jeg har aldrig fået nej til et kursus eller en uddannelse. De har altid været villige til at betale for den kompetenceudvikling, der skal til, for at jeg kan lave mit arbejde. Specielt gennem de seneste 8 år, hvor jeg har arbejdet som forandringskoordinator i rigtig mange af vores IT-projekter, understreger Husna Zaby.
- Så vi får ledelsesmæssig opbakning til at anvende en metode i vores styrelse. Ledelsens opbakning betyder, at jeg har lyst til at gøre det. Og jeg er helt fremme, jeg vil gerne lære det, jeg vil gerne anvende metoden, siger hun.
Nysgerrighed og videbegærlighed er to forudsætninger i Husna Zabys jagt på nye kompetencer, og forandringskonsulenten er helt klar over værdien af den afgørende rolle, hendes job har i Skatteforvaltningen.
- Jeg snakker med slutbrugerne, og når jeg har talt med dem og hørt, hvilke ønsker de har, så laver jeg en forandringsstrategi for, hvordan vi implementerer lige præcis denne IT-løsning i organisationen. Så jeg er meget nede på gulvet.
- Jeg er jo eksperten på det område, jeg arbejder med. Jeg har frit valg af teorier, og vi har et fagligt fællesskab i forhold til mit arbejde. Så vi finder hurtigt ud af, hvad vi vil, og så bruger vi det i projekterne. Jeg bliver jo et fagligt fyrtårn indenfor den metodiske verden, siger Husna Zaby med et smil.
Husna Zaby. Foto; Torsten Raagaard
Fagligt arbejde
Ved siden af sit job som forandringskonsulent er Husna Zaby tillidsrepræsentant.
- Der får jeg også lov til at gøre en forskel i styrelsen, altså at få snakket med mine kolleger og få taget tingene op til ledelsen. Når vi har en dialog, er det ikke kun en dialog, de har med mig, men også om hvad mine kolleger har af ønsker og udfordringer i organisationen, forklarer hun.
I en nystartet styrelse er det ikke uden vanskeligheder at være tillidsrepræsentant.
- Min største udfordring er, at vores SU-struktur er ikke på plads. Vi arbejder ret meget på det, men vi ved ikke, hvor mange tillidsfolk vi kan være. Lige nu er vi faktisk meget få, så vi vil gerne have nogle flere, opfordrer Husna Zaby med mild latter.
- Men vi skal først have strukturen på plads, før vi kan gå ud og headhunte nogen eller søge nogen.
Podcast-serie: Fag i forandring
Podcast-serien ’Fag i forandring’ undersøger de ændringer på arbejdsmarkedet, vi står midt i, og hvad de nye muligheder stiller af nye krav til kompetencer. Vi har spurgt en række erhvervsledere, eksperter og politikere, der hver især kommer med bud på, hvordan den fjerde industrielle revolution, platformsøkonomien og digitaliseringen bliver en naturlig del af vores arbejde.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID