Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Alt om din løn
Se hvad din aktuelle lønsats er i vores lønoversigter, find pensionssatserne, tillæg og meget mere.
Din løn afhænger af en lang række faktorer. Dine opgaver, dine kvalifikationer og meget mere har indflydelse på hvad du skal have i løn. Du kan læse alt om løn for kommunalt og regionalt ansatte her. I lønoversigterne finder du eksempelvis løn for chefer og ledere i kommuner og regioner, løn for lægesekretærer og lægesekretærelever, løn for tandklinikassistenter, løn for kontorelever og mange andre faggrupper.
Lønoversigterne er senest opdateret med satser gældende fra 1. januar 2023 for regioner og 1. april 2023 for kommuner.
Når du er ansat i en kommune eller en fælleskommunal virksomhed, er du omfattet af HK Kommunals overenskomst med KL.
Du kan se hvad din løn er på de forskellige løntrin, se din pensionssats og få overblik over forskellige typer af tillæg i oversigten. Den bliver opdateret hver gang der sker en ændring i din løn som følge af det, der er aftalt i overenskomsten. Skal du bruge den tidligere lønoversigt kan du finde den fra oktober 2022 her.
Når du er ansat som lægesekretær på et hospital, i administrationen på regionsgården eller i et andet job i en af landets fem regioner, der er dækket af HK Kommunals overenskomst, kan du finde din løn i oversigten her.
Du kan se hvad din løn er på de forskellige løntrin, se din pensionssats og få overblik over forskellige typer af tillæg i oversigten. Den bliver opdateret hver gang der sker en ændring i din løn som følge af det, der er aftalt i overenskomsten. Skal du bruge den tidligere lønoversigt kan du finde den fra oktober 2022 her.
Satsfinderen er et redskab der gør det nemt og hurtigt for dig, når du skal slå op i løntabellerne.
Din løn består af en grundløn samt eventuelt også en del funktionsløn, kvalifikationsløn og områdetillæg. Herudover kan du også have en aftale om resultatløn, men det er sjældent, med mindre du er chef eller leder. Lønsystemet, som både kommuner og regioner bruger, bliver kaldt lokal løndannelse.
Birthe er assistent i Aarhus Kommune, er på grundlønstrin 22 og har en kommunom (kvalifikationsløn) samt 7 års erhvervserfaring (6 kvalifikationsløntrin) og får også funktionsløn, fordi hun er tillidsrepræsentant.
OBS: Tallene i eksemplet afspejler ikke nødvendigvis de seneste lønstigninger, men skal blot illustrere lønsammensætning.
Grundlønnen er den centralt aftalte løn for den enkelte stillingsgruppe, som er afhængig af hvilken uddannelse man har. Grundlønnen dækker over de funktioner en medarbejder i en basisstilling er i stand til at varetage som nyuddannet/nyansat/uerfaren. Ofte skal det aftales, hvilken grundløn der skal bruges til stillingen.
Funktionsløn ydes ud over grundlønnen. Funktionsløn aftales lokalt og baseres på de funktioner (arbejds- og ansvarsområde), der er knyttet til den enkelte stilling eller stillingsgruppe. Funktionerne skal være særlige funktioner, der ligger ud over de funktioner, der forudsættes varetaget for stillingsgruppens grundløn. Det kunne eksempelvis være budgetansvar eller sagsbehandling med mere.
Kvalifikationsløn ydes ud over grundlønnen og eventuelt funktionsløn. Kvalifikationsløn aftales lokalt og er baseret på dine kvalifikationer. Kvalifikationsløn tager udgangspunkt i objektive forhold som eksempelvis uddannelse og erfaring.
Resultatløn er baseret på opfyldelse af bestemte målelige eller konstaterbare resultater enten kvantitative eller kvalitative karakter for den enkelte eller en gruppe. Det er oftest chefer/ledere, der har resultatløn som en del af deres lønpakke.
Områdetillægget er et tillæg til din grundløn, der afhænger af, i hvilken kommune din arbejdsplads ligger. Der findes fire områdetillæg. Det er ikke alle kommuner, der har et områdetillæg, så hvis din arbejdsplads ikke er på listen, betyder det, at din grundløn ikke har noget tillæg.
Områdetillæg 1 | Esbjerg, Frederikshavn, Faaborg-Midtfyn, Kalundborg, Kerteminde, Korsør, Nyborg, Næstved, Odense,Skanderborg, Slagelse, Sønderborg og Aalborg. |
Områdetillæg 2 | Køge, Lejre, Roskilde, Solrød og Aarhus. |
Områdetillæg 3 | Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm. |
Områdetillæg 4 | Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Frederiksberg, Furesø, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk. |
Grundløn | Alle andre kommuner |
Hvilken løn skal du have? Hvis stillingen er slået op uden oplysninger om grundløn eller samlet lønniveau, så tag kontakt til arbejdspladsen og spørg om dette. Som regel er der allerede en aftale om stillingens grundløn og måske funktionsløn.
Spørg HK, hvis du er i tvivl. Du kan tage kontakt til din lokale HK-afdeling eller tillidsrepræsentanten på arbejdspladsen, der har et godt kendskab til lønniveauet.
Gør dig nogle overvejelser om dine lønkrav. Det er vigtigt, at du gør dig klart, hvilke lønkrav du vil stille. Når du skal vurdere lønnen, så se bl.a. på:
Lønnen skal aftales. Det er vigtigt, at få arbejdspladsens løntilbud skriftligt, inden du accepterer stillingen, og evt. siger din nuværende stilling op. Lønnen skal aftales med HK-afdelingen eller tillidsrepræsentanten, inden den er gældende.
Det allerbedste er naturligvis, at det er sket, inden du accepterer stillingen. På den måde undgår du risikoen for misforståelser, som HK Kommunal af erfaring ved kan opstå, hvis løntilbuddet ikke er helt præcist og bindende.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID