MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Hvem gælder forlængelsen for?
Hvis din ret til dagpenge udløber i perioden 1. november 2020 - 30. april 2022, får du forlænget din ret til dagpenge med 2 måneder (2 x 160, 33 timer/320, 66 timer).
Dagpengeretten kan kun forlænges én gang. Retten til dagpenge skal være brugt inden udgangen af juni 2022.
Vi kontakter dig, hvis du har ret til forlængelsen. Du får et brev fra os på Mit HK.
Hvordan sker forlængelsen? (det lidt mere tekniske)
De 2 måneders forlængelse, skal ligge i umiddelbar forlængelse af det tidspunkt, hvor din almindelige dagpengeret udløber.
De 2 måneders forlængelse skal bruges i løbet af samlet set 3 kalendermåneder, og perioden kan ikke forlænges.
Eksempel: Et medlems ret til dagpenge udløber den 20. november 2021. Medlemmet indplaceres i den forlængede periode den 1. november 2021. Medlemmet har fra den 20. november 2021 ret til 320,66 timers dagpenge. Hvis der udbetales dagpenge i hele perioden, så udløber den ved fuld ledighed den 19. januar 2022.
Karensdage
Der modregnes ikke for karensdage i 2-måneders forlængelsen.
Supplerende dagpenge
Du forbruger ikke af retten til supplerende dagpenge, og kan derfor ikke opbruge retten til 30 ugers supplerende dagpenge i forlængelsen.
Har du allerede opbrugt din ret til supplerende dagpenge, kan du ikke få supplerende dagpenge under 2-måneders forlængelsen.
Din beskæftigelseskonto, hvis du har arbejde i den forlængede periode
Der kan sættes timer ind på beskæftigelseskontoen under forlængelsen, men timerne kan ikke bruges til yderligere forlængelse af dagpengeretten, da den kun kan forlænges én gang
Beskæftigelsesindsatsen - herunder jobsøgning og rådighed
Du skal i forlængelsesperioden fortsat følge de almindelige regler i beskæftigelsesindsatsen. Altså søge job, deltage i møder og samtaler.
Ja det må du godt.
Er du skrevet op på Frivilliglisten og bliver indkaldt til arbejde, så bliver du aflønnet med overenskomstmæssig løn og du bestemmer selv i hvor stort omfang, der i givet fald kan trækkes på dig.
De timer, du arbejder, skal du oplyse på dit udbetalingskort, da de skal modregnes i dine dagpenge.
Vi har lavet en særskilt FAQ om den nye midlertidige ordning om arbejdsfordeling som trådte i kraft den 14. september 2020.
Ordinær aftale om arbejdsfordeling
Hvis der er indgået en aftale om arbejdsfordeling, er det muligt at få supplerende dagpenge fra a-kassen, og du kan få supplerende dagpenge for de dage/uger, hvor du ikke er på arbejde.
HK er imod aftaler om arbejdsfordeling og indgår derfor ikke nogen form for aftaler om arbejdsfordeling.
Er du i tvivl om hvilken aftale, der er indgået på din arbejdsplads, så kontakt HK’s fagforening på 7011 4545.
Der er en række betingelser, der skal være opfyldt, for at du kan få supplerende dagpenge under arbejdsfordelingen:
Er du strandet i et EØS-land, og har du ikke haft mulighed for at vende tilbage til Danmark efter de 3 måneders jobsøgningsperiode og på den dato, som står i din ansøgning anses det for at være en force majeure-situation. Det betyder, at udbetalingen af dine dagpenge fortsætter, selvom du ikke kan vende tilbage til Danmark inden den dato, som fremgår af din attest PDU 2.
Fristen for din tilmelding som jobsøgende hos jobcenteret udskydes indtil du er vendt tilbage til Danmark. Det betyder, at du bevarer retten til dagpenge efter du er vendt hjem til Danmark, selvom du først får tilmeldt dig som jobsøgende hos jobcenteret efter den dato, som står i din ansøgning.
Husk at tilmelde dig som jobsøgende hos jobcenteret senest dagen efter du er vendt tilbage til Danmark.
Husk også at du skal dokumentere, at det ikke har været muligt for dig at vende tilbage til Danmark på et tidligere tidspunkt. Det er her en god idé at gemme dokumentation for ud- og hjemrejse. Dokumentation kan fx være:
Har du opbrugt din ret til dagpenge fra 1. marts 2020 og frem til og med den 27. marts 2020, og har du derfor meldt dig ud af a-kassen, kan du melde dig ind igen og eventuel få ret til dagpenge indtil 31. august 2020.
Er det tilfældet, skal du kontakte HK medlemsservice på ms.forbundet@hk.dk og bede om at blive genindmeldt.
Opdateret den 28. april 2021
Virksomhedspraktik og ansættelse med løntilskud
Ledige kan igen modtage nye tilbud om virksomhedspraktik og ansættelse med løntilskud med fysisk fremmøde hos virksomheder, der er åbne for fysisk fremmøde i henhold til sundhedsmyndighedernes retningslinjer.
Tilbud om virksomhedspraktik og løntilskudsansættelse, som blev afbrudt pga. restriktionernes indførelse, kan genbevilges, hvis betingelserne fortsat er tilstede.
Tilbud om øvrig vejledning og opkvalificering
Et tilbud om øvrig vejledning og opkvalificering kan bevilges, påbegyndes og videreføres, hvis:
de ledige efter en af jobcenteret foretagen konkret og individuel vurdering er i særlig risiko for at miste tilknytningen til arbejdsmarkedet, eller
der er en arbejdsgivererklæring om, at den ledige ansættes ordinært efter opkvalificeringen, eller
tilbuddet gennemføres digitalt.
Tilbud om nytteindsats
Et tilbud kan bevilges og påbegyndes, hvis den ledige efter en af jobcenteret foretagen konkret og individuel vurdering er i særlig risiko for at miste tilknytningen til arbejdsmarkedet.
Pligt til at tage imod tilbud
Dagpengemodtagere har igen pligt til at tage imod tilbud, som jobcenteret giver. Der kan derfor igen sanktioneres efter de almindelige regler hvis man udebliver fra - eller ophører i et tilbud.
Ledige i risikogruppen
Jobcentret skal ved etableringen af tilbud vurdere, hvorvidt den enkelte ledige er i risikogruppen for covid-19 eller har pårørende i risikogruppen forud for afgivelse af tilbud. Der tages udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens vurdering af, hvilke personer der er i risikogruppen for covid-19.
Kontakt jobcenter
Har du spørgsmål til tilbud om aktivering, skal du kontakte dit jobcenter.
Opdateret den 14. december 2020
Alle samtaler holdes som udgangspunkt digitalt og pr. telefon frem til 28. februar 2021.
Opdateret 25. september 2020
Alle samtaler afvikles som udgangspunkt digitalt og pr. telefon. Hvor det er muligt, og med hensyntagen til retningslinjerne omkring Covid-19 kan nogle samtaler afvikles ved personligt fremmøde.
27. maj 2020
Regeringen har netop besluttet, at genåbne store dele af beskæftigelsesindsatsen.
Du kan se pressemeddelelsen her.
Genåbningen betyder, at ledige igen bl.a. skal være aktivt jobsøgende, deltage i møder m.m. Du kan med fordel læse pjecen 'En tryg periode med dagpenge' (Linket er udløbet pr 30/10 2020) som beskriver hvad det vil sige at være aktivt jobsøgende og til rådighed.
Genstarten vil ske på forskellig vis, alt efter hvor I landet man bor. I HK's A-kasse starter vi op med telefoniske samtaler.
Opdateret den 1. september 2020
Som en undtagelse for reglen om, at virksomheden skal være helt ophørt, er det nu fastsat, at medlemmer, der har en selvstændig virksomhed, som er direkte omfattet af et forbud, fx mod at åbne, kan få dagpenge, selv om de ikke er ophørt med virksomheden. De må dog ikke arbejde i virksomheden. Dette gælder frem til og med den 31. oktober 2020.
Folketinget har den 25. juni 2020 vedtaget en lov, der giver selvstændige mulighed for at få ret til dagpenge uden at have været medlemmer af en a-kasse i 12 måneder.
Normalt kan man først få dagpenge efter 1 års medlemskab af en a-kasse.
Du kan få den særlige mulighed, hvis du melder dig ind i en a-kasse frem til og med den 31. oktober 2020.
Du vil kunne få dagpenge, hvis du opfylder følgende betingelser:
• Din selvstændige virksomhed er din hovedbeskæftigelse
• Du skal betale 1 års kontingent ved indmeldelsen
• Du forpligter dig til 1 års fremadrettet medlemskab
• Du skal kunne opfylde indkomstkravet på 238.512 kr. ved overskud eller indtægt i 2019
• Du skal være til rådighed for arbejdsmarkedet og tilmeldt jobcenteret som ledig.
• Du skal være ophørt med din virksomhed, medmindre du har fået forbud mod at holde virksomheden åben på grund af COVID-19
Muligheden gælder også for selvstændige, som allerede er medlemmer af en a-kasse, men ikke har været medlemmer i 12 måneder. Her skal du dog kun betale differencen op til de 12 måneder.
Du kan læse mere om andre hjælpepakker til selvstændige på coronaguide for freelancere og selvstændige.
Opdateret den 1. september 2020
Som en undtagelse for reglen om, at virksomheden skal være helt ophørt, er det nu fastsat, at medlemmer, der har en selvstændig virksomhed, som er direkte omfattet af et forbud, fx mod at åbne, kan få dagpenge, selv om de ikke er ophørt med virksomheden. De må dog ikke arbejde i virksomheden. Dette gælder frem til og med den 31. oktober 2020.
Som reglerne er nu, er det en betingelse, at du ophører helt med din virksomhed, før du eventuelt har ret til dagpenge. Der er dog indført forskellige hjælpeordninger for selvstændige.
Se afsnittet om 'Kompensationsordninger for selvstændige'.
Midlertidig kompensationsordning for selvstændige og freelancere
Der er nu indført flere forskellige hjælpeordninger for selvstændige og freelancere. Der er knyttet forskellige betingelser om tidligere indtægt, nuværende indtægtsnedgang og antallet af ansatte til de enkelte ordninger. Ordningerne udløber den 31. oktober 2020.
Du kan læse mere om de forskellige ordninger på virksomhedsguiden.dk
Du kan også læse om ordningerne på HK Privats hjemmeside.
Gælder hvis du er rejst ud af landet før den 13. marts 2020, hvor Udenrigsministeriet frarådede rejser til udlandet på grund af COVID-19-situationen.
På grund af udbredelsen af COVID-19 kan der opstå situationer, hvor du på grund af udenlandske myndigheders rejserestriktioner ikke kan rejse ud af eller ind i de berørte lande.
Det kan betyde, at du ikke har mulighed for at vende tilbage til Danmark til den dato, som står i din ansøgning om feriedagpenge eller ansøgning om feriegodtgørelse.
Rejserestriktionerne der som følge af COVID-19, forhindrer dig i at rejse tilbage til Danmark, anses for force majeure. Det betyder, at udbetalingen af dagpenge kan fortsætte, selvom du ikke kan vende tilbage til Danmark til den dato, som det oprindelig var planlagt at du skulle vende tilbage.
Der kan udbetales dagpenge, hvis du opfylder disse betingelser:
Dokumentation kan fx være:
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID