Virksomhedens direktør er citeret for, at han gerne vil gøre noget ved ”en for sløset holdning” til, om man møder til tiden eller ej. Han fortæller samtidig om en periode med et højt sygefravær, som initiativet tilsyneladende også skulle være med til at nedbringe.
 
Ifølge artiklen i avisen.dk står stabile medarbejdere uden for meget fravær til en bonus på 685 kroner, mens andre og mindre stabile medarbejdere må undvære den kontante belønning, selvom de reelt er syge, slidte, har syge børn derhjemme osv.

I stedet bør vi spørge, om der dog ikke er andre og mere sympatiske veje at gå for at nedbringe sygefravær og øge præcisionen, når det gælder mødetider?

Virker det, virker det ikke? Det er for mig at se et ganske uinteressant spørgsmål. I stedet bør vi spørge, om der dog ikke er andre og mere sympatiske veje at gå for at nedbringe sygefravær og øge præcisionen, når det gælder mødetider? 

 

Det kan desuden undre, at det er nødvendigt at generalisere med en fælles bonusordning, når det burde være muligt at tage en direkte dialog med den enkelte medarbejder om, hvorfor vedkommende eventuelt ”hænger i bremsen” i forhold til mødetider og/eller sygedage.
 
Har direktør Torben Andersen spurgt sig selv, om der er andre forhold i virksomheden (og i ledelsen af den), der bringer sygefraværet i vejret? For peger flasken (og flaskehalsen) ofte ikke lige så meget på ledelsen og virksomheden selv, når medarbejderne ikke trives – og når det blandt andet kommer til udtryk i stigende sygefravær? 
 
Det er næppe fair at reducere sygedage til sløseri. Det er i hvert fald en forsimpling, som HK Privat Midt tager afstand fra! Ærlig dialog, positive arbejdsmiljøtiltag og gensidig tillid er kun nogle af de tiltag, der burde stå i køkkenskabene hos AUBO frem for en gulerods-bonus, der dybest set er en syg bonus.

Ærlig dialog, positive arbejdsmiljøtiltag og gensidig tillid er kun nogle af de tiltag, der burde stå i køkkenskabene hos AUBO frem for en gulerods-bonus, der dybest set er en syg bonus.

 

Læs artiklen fra Avisen.dk her: www.avisen.dk/torben-giver-sine-ansatte-en-saerlig-bonus-for-at-mo_522529.aspx

DU FÅR GODE RÅD OG FAGLIG HJÆLP – NÅR DU ER I JOB

Vi er eksperter i dine vilkår på jobbet – for hver arbejdsplads har sin egen kontaktperson og faglige medarbejder hos HK. Hun kender de unikke vilkår, som lige præcis jeres arbejdsplads har. Og så kender hun dit fag. Derfor er du garanteret kompetent og professionel rådgivning, uanset om det handler om løn, stress, arbejdsmiljø eller spørgsmål om overenskomst. Du er altid velkommen til at kontakte dine lokale afdeling for at få råd og vejledning.