Vi er i disse dage i en helt uvirkelig situation, hvor vi i den grad står på ukendt grund. Danmark er ramt af en krise, som ikke er set lige, og det påvirker os alle, både privat og arbejdsmæssigt. De fleste er sendt hjem for at arbejde, andre skal fortsat møde fysisk på arbejdspladsen, da I varetager en kritisk funktion. Forude venter måske endnu større forandringer, hvis antallet af syge stiger voldsomt. Vi genkender ikke nutiden og kan ikke fange det mindste glimt af fremtiden.

Det kan være svært at følge med i, hvordan det går på arbejdspladsen i en tid, hvor vi skal stå sammen men hver for sig, hvor der er vendt op og ned på hverdagen i forhold til arbejdsplads-, arbejdstid og arbejdsopgaver, og hvor arbejdsdagen på et fælleskontor for manges vedkommende er skiftet ud med et hjemmekontor. Vi spørger os selv: Hvordan har mine kolleger det?

Ud fra de meldinger jeg har, er det mit helt klare indtryk, at vi har det godt, og hverdagen fortsætter som den skal, omend i andre rammer end normalt. Vi lærer i en endnu større grad at bruge de forskellige digitale muligheder, der er for at mødes virtuelt, og på den måde opretholde en vis form for normal arbejdsdag.

Men ikke blot for de kolleger der arbejder hjemme er hverdagen forandret. Vi har også kolleger, der fortsat skal møde fysisk frem på arbejdspladsen, da de varetager en kritisk funktion. Også her sker der ændringer i bl.a. arbejdsopgaver, arbejdstid og generelt måden at samarbejde med kollegerne på.

Jeg ved der er en tæt dialog og et godt samarbejde med arbejdsgiverne både i kommuner og regioner.

Vi løser eventuelle udfordringer gennem dialog og fra flere sider bliver vi anerkendt for vores fleksibilitet.

Det er vigtigt, at I bruger jeres lokale tillidsrepræsentant, og hvor der ikke er en sådan, kan du ringe eller maile til HK Sydjylland, hvor de faglige konsulenter altid er parate til at hjælpe – nu også fra hjemmekontoret - ligesom de naturligvis også står klar til at hjælpe tillidsrepræsentanterne. Vi følger de gældende overenskomster og arbejdstidsregler bl.a. i forhold til ferie, afspadsering, varsler ift. ændring af arbejdstid etc.

Endnu ved vi ikke, hvad fremtiden og de kommende uger kommer til at bringe, men I gør alle en kæmpe indsats og et stort arbejde for at bidrage til at sikre, at borgere og patienter får den hjælp, de skal have. I udviser en stor grad af ansvarlighed og samfundssind. TAK for jeres indsats og pas på jer selv.