Chefen for Salling Group var i går ude med en udmelding om, at han gerne ser lukkeloven suspenderet i påsken.

Til det kan jeg kun sige: Stop nu! De ansatte knokler derude, og de fortjener nogle få og meget tiltrængte fridage, hvor de kan være sammen med deres kære.

Og nu er der jo i disse dage ikke nogen, der påtænker at holde store påskefrokoster med mange mennesker. Derfor er det slet ikke som tidligere år, hvor dagligvarehandlen har oplevet nogle af sine største handelsdage netop op til påsken.

Tiden er helt anderledes nu, og mange mindre erhvervsdrivende i lokale butikker oplever, at det er svært at få hjulene til at dreje rundt. Det klæder ikke de store mastodonter at skubbe yderligere til de mindre butikkers levegrundlag ved at tage den omsætning, de jo kunne få netop i de dage!

Mange lokale restauranter forsøger at overleve ved at tilbyde takeaway. Dem kunne folk jo passende lade sig forkæle af med lækker mad i påsken. Og så kunne de handelsansatte puste ud efter både at have stået ved frontlinjen i den vilde hamstringsbølge og i det hele taget at have et rigtigt hårdt job lige nu.

At chefen for Salling Group vælger at benytte coronakrisen til at angribe den lukkelov, som sikrer vores butiksansatte ganske få fridage om året, synes jeg også er dybt forkasteligt.

Vi skal sammen passe på detailhandlens helte, og derfor skal de selvfølgelig kunne holde påskeferie med god samvittighed.