Så nåede vi til 2020’s sidste måned. Sikke et år. Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er temmelig coronatræt. Det er lige før, jeg blot har lyst til at skrive hele år 2020 ud af kalenderen og hurtigst muligt hoppe videre til år 2021.

Men det hjælper jo ikke på vores situation her i Danmark, eller for den sags skyld hele verden. Vi er nødt til at forholde os til den hverdag, vi med Corona møder lige nu og nok også i et stykke tid endnu.

Vi må tage imod de udfordringer, vi møder, og huske os selv på, at der heldigvis stadig er lyspunkter både privat og arbejdsrelateret. Måske Corona sågar har givet os ekstra tid til fordybelse, nærvær og kvalitetstid med vores nærmeste? Og måske vi kan gøre julemåneden til den hyggeligste i mands minde sammen med hver vores egen lille coronaboble?

Vi har i hvert fald fortjent det efter dette år, hvor stort set alle HK Handels medlemmer har været berørt af krisen – både hverdagens helte i butikkerne, på lagrene og kontorerne.

De tillidsvalgte, både vores arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter, har haft et hektisk år. Så har du husket at sige tak til dine tillidsvalgte for deres arbejde for dig og dine kollegaer?

I HK Handel er vi selvfølgelig altid klar til at hjælpe og vejlede vores tillidsvalgte, og de har hver især tilknyttet en konsulent som kontaktperson.

Fagligt kan vi se tilbage på år 2020, som udover Corona har været fyldt af overenskomstforhandlinger. Helt frem til nu, har der været gang i disse forhandlinger, for det er først for nyligt, at brugsområdet er faldet på plads. Vi kan nu se tilbage på nogle helt utrolige og historiske stemmeprocenter, der fortæller os, at medlemmernes løn og arbejdsvilkår betyder noget. Så der skal lyde en stor tak til alle jer, der stemte ved urafstemningen og var med til at skrive historie med en stemmeprocent ikke set tidligere.

På samme måde blev det faglige arbejde med lønstatistikken heller ikke sprunget over i denne coronatid. Og heldigvis var der rigtigt mange, der tog sig tid til at klikke ind og besvare lønstatistikken.

Selvom vi måske alle er lidt trætte af Corona og blot ønsker os tilbage til den hverdag, vi havde før, så er vi nødt til at tage os selv i nakken. Passe på os selv og andre, så vi sammen kan komme om på den anden side af coronaen. Sammen, og måske lidt klogere på os selv, hinanden og verden.

Så nej, vi springer ikke over år 2020 eller skriver den helt ud af vores kalender. Vi bruger den klogt med kloge valg.

Rigtig glædelig jul og godt nytår ønsker jeg jer og jeres kære.