Skilt med pre-post- corona

Corona-restriktionerne er ophævet. Men hvad betyder det i hverdagen på job? Coronaen er her jo endnu, og forståeligt nok afstedkommer det spekulationer hos mange. 

Hver femte midt- og vestjyske medlem af HK Privat er utryg ved at skulle møde ind på arbejdspladsen igen, viser en ny undersøgelse, Epinion har lavet for HK Privat. 
Det bør vi som kolleger og arbejdspladser tage højde for. Der er brug for både rummelighed og fleksibilitet, så ingen behøver gå på job fuld af bekymring for eventuel smitte. 

Sig det, hvis du er utryg

Det er en rigtig god ide at fortælle dine kolleger og ledelse, hvis du er utryg ved at komme på arbejde. Det kan være svært for andre at se, at du er bekymret, og at det er derfor, at du ikke er klar til kollega-kram eller sidde tæt sammen.
Har du ikke selv bekymringer, så vis forståelse for din kollegas behov og reaktioner. Så er du med til at sikre et godt kollegaskab og trivsel på jeres fælles arbejdsplads.

Ledelsen kan bakke op med klare retningslinjer for, hvordan I tackler hverdagen, så alle føler sig trygge, mens Corona stadig pulserer i samfundet.
Håndspritten kan blive stående fremme. Der kan tænkes ekstra over hygiejne og rengøring. Og måske er det trygt at blive ved med at holde ekstra afstand i kantine og andre steder. 

Undersøgelsen fra Epinion viser heldigvis, at mere end to trejdedele af de privatansatte HK-medlemmer i Midt- og Vestjylland ikke har oplevet Corona-relaterede konflikter på arbejdspladsen.
Der er dog 13 procent, som har oplevet konflikter omkring hjemmearbejde med kolleger eller chef. 

Lav klare aftaler for hjemmearbejde

Der er stor forskel på, hvordan vi trives med hjemmearbejde. Nogle har fået nok under Corona, andre vil gerne have mere.  
Generelt har danskerne været dygtige til at finde løsninger i Corona-tiden. Også på hjemmearbejde. Og det kan være fornuftigt med fortsat fleksibilitet, indtil Coronaen forhåbentlig snart mister pusten. 

I HK ser vi positivt på, at vores medlemmer kan arbejde hjemmefra, når arbejdsopgaver gør det muligt. Hjemmearbejde kan give et mere fleksibelt og mindre stressende arbejdsliv, hvis det bliver brugt rigtigt. 

Hvis du trives med hjemmearbejde og gerne vil det i højere grad fremover, så få en god snak med din leder om mulighederne. Det er en rigtig god idé, at du forbereder dig inden. Lav en plan for, hvordan hjemmearbejde kan hænge sammen i netop dit job. Det skal nemlig give mening for både dig og din leder. Sørg for, at I skriver en aftale ned. Og at aftalen er frivillig og kan ”opsiges” igen. Klare aftaler er vejen frem – for både dig og din arbejdsplads.

Og så skal arbejdsmiljøloven naturligvis overholdes. Det en lov, der skal beskytte dig, når du arbejder. Du har ret til et godt og sundt arbejdsmiljø – også på hjemmekontoret.

Du får gode råd og faglig hjælp – når du er i job

Vi er eksperter i dine vilkår på jobbet – for hver arbejdsplads har sin egen kontaktperson og faglige medarbejder hos HK. Hun kender de unikke vilkår, som lige præcis jeres arbejdsplads har. Og så kender hun dit fag. Derfor er du garanteret kompetent og professionel rådgivning, uanset om det handler om løn, stress, arbejdsmiljø eller spørgsmål om overenskomst. Du er altid velkommen til at kontakte dine lokale afdeling for at få råd og vejledning.