MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
uddannelse
Uddannelsen som lægesekretær består af både en elevtid og skoleophold. I alt tager det to år at blive lægesekretær.
Du kan blive optaget på lægesekretæruddannelsen, når du har en uddannelsesaftale med et praktiksted. Vil du have plads som lægesekretærelev, må du i gang med at søge stillinger, skrive ansøgninger og kopiere dokumentation for din forudgående uddannelse - fuldstændig som til andre uddannelsespladser og job.
Hvert år slår hospitalerne lægesekretærelevstillinger op i dagblade, på hjemmesider for stillingsannoncer og på deres egne hjemmesider på nettet. Og de sætter ofte også oplag op på handelsskolerne. Vil du hellere i en lægepraksis, skal du være opsøgende, da de kun sjældent annoncerer efter elever.
Herefter vil du blive indkaldt til en ansættelsessamtale.
På hospitalerne står uddannelseslederen for lægesekretæruddannelsen for elevansættelserne. Når du får din uddannelsesplads – tillykke! - skal du indgå en skriftlig uddannelsesaftale med arbejdsgiveren.
Har du en af uddannelserne, kan du komme i betragtning til en stilling som lægesekretærelev på et hospital eller i en lægepraksis. Elevtiden varer to år og er en kombination af teoretisk undervisning på en handelsskole og praktisk uddannelse på et hospital eller i en lægepraksis.
Følgende handelsskoler udbyder den teorietiske del af lægesekretæruddannelsen:
Arkivfoto: Hung Tien Vu
Hvert år slår hospitalerne lægesekretær-elevstillinger op i dagblade, på hjemmesider for stillingsannoncer og på deres egne hjemmesider på nettet. Og de sætter ofte også opslag op på handelsskolerne. Vil man hellere i en lægepraksis, skal man være opsøgende, da de kun sjældent annoncerer efter elever.
Med de rette faglige og personlige kvalifikationer vil du blive indkaldt til en ansættelsessamtale. På hospitalerne står uddannelseslederen for lægesekretæruddannelsen for ansættelse af elever.
Når du får din uddannelsesplads, skal du indgå en skriftlig uddannelsesaftale med arbejdsgiveren. Denne aftale skal godkendes af handelsskolen.
Den praktiske del af lægesekretæruddannelsen foregår altså på uddannelsesstedet.
Her kommer du igennem:
På mange uddannelsessteder vil du følges ad med andre elever.
Uddannelseslederen på dit uddannelsessted følger dig og sikrer, at du i løbet af den praktiske del af uddannelsen får tilstrækkelige og alsidige opgaver, der har sammenhæng med den teori, du tilegner dig under skoleopholdene. Uddannelseslederen er samtidig garant for, at du lærer det, du skal, ifølge uddannelsesbekendtgørelsen. Dette sker bl.a. ved løbende evalueringssamtaler.
Den teoretiske del af uddannelsen tages over sammenlagt op til 15 uger, fordelt på skoleophold på en handelsskole af henholdsvis 3, 3, 3, og 5 ugers varighed samt 1 uge til den afsluttende fagprøve. Uddannelsen giver mulighed for 4 ugers ekstra undervisning. For voksenelever kan forløbet afkortes med 2 uger.
Skoleopholdene koncentrerer sig om 3 specialefag med en række underliggende emner.
Inden du er færdigudlært som lægesekretær skal du lave en fagprøve. Den arbejder du med på det sidste skoleophold og fagprøven bliver afsluttet med en eksamen.
Projektet tager udgangspunkt i de opgaver som en uddannet lægesekretær løser, og skal indeholde en idé, et mål, planlægning og gennemførelse af en aktivitet samt evaluering af din egen indsats i forhold til målet. Du får en karakter for hvert specialefag og eksamenskarakter for fagprøven.
Hvad er indholdet i specialefaget sundhedsinformation?
En generel indføring i psykologi og samarbejdspsykologi i forhold til andre faggrupper i sundhedssektoren, samt til patienter og pårørende. Servicebegrebet, at arbejde ud fra målsætning og den tætte sammenhæng med kvalitet og service.
Forvaltningsret om b.l.a. reglerne for tavshedspligt, offentlighed i forvaltningen og aktindsigt samt kriseteorier til håndtering af og samtaler med patienter og pårørende i krise. Drift og økonomi om det offentliges opbygning, opgaver og placering i forhold til myndigheder, politiske beslutningstagere og patientrettigheder.
Budgettets funktion og økonomistyring. Arbejdsmarkedsforhold om overenskomster og aftaleretten. Sygehusadministration og strategiforståelse om lovgrundlaget for sundhedssektoren og regionernes årlige sygehusplaner.
Hvad indeholder specialefaget om kommunikation og it?
Faget indeholder b.l.a. udarbejdelse af materiale til målrettet mundtlig og skriftlig kommunikation. Indføring i faglige termer samt diagnoselatin og fordanskningsregler. Ajourføre patientjournaler. Patientkommunikation, herunder serviceforståelse, mundtlig kommunikation, assertionstræning og professionel håndtering af patienter og pårørende.
Hvad lærer du i specialefaget om sundhed og sygdom?
Undervisning i forståelse af anatomi og fysiologi. Viden om patologiens væsentligste begreber, behandlingsformer og – udtryk. Læren om kroppen gennem anatomiske og fysiologiske fag samt et generelt kendskab til terminologien inden for de forskellige hovedområder.
Hvis du vil se en opdateret liste over de valgfrie fag, læse uddannelsesbekendtgørelsen eller i øvrigt finde information om uddannelsen til lægesekretær, så besøg Uddannelsesnævnet.
Som lægesekretærelev får du løn under hele uddannelsen. Også når du er på skoleophold.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID