MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Hvis du prøver at logge ind med en Apple enhed, skal du først prøve at rydde din historik. Sådan gør du:
Gå ind i Indstillinger
Vælg Safari
Ryd historik – webstedsdata
Hvis det ikke hjælper, skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Jeg vil mest af alt huske 2022 som et vanskeligt år for vores medlemmer på grund af inflationen.
Samlet set endte forbrugerpriserne med at stige 7,7%, og når lønudviklingen kun steg 2,8% i samme periode, så fik vi mindre for pengene – og det kunne mærkes.
Det mærkelige er, at det går rigtig godt for erhvervslivet. Produktiviteten og overskudsgraden stiger og stiger. Det slår bare ikke igennem i den lokale løndannelse, selv om det er en afgørende del af vores minimalløn-model, at gode tider for arbejdsgiverne også skal kunne ses på lønsedlen.
Bortset fra lønudviklingen var 2022 et positivt år for HK it, medie & industri Hovedstaden. Vi sluttede året med plus på antallet af medlemmer, hvilket i høj grad skyldes vores dygtige tillidsrepræsentanters indsats ude på virksomhederne. Vi fik også rekordmange besvarelser i vores lønstatistik. Det er fantastisk flot og et vigtig redskab til at dokumentere vores medlemmers lønudvikling.
Vi lykkedes med meget i et svært år.
Peter Jacques Jensen, formand for HK it, medie & industri Hovedstaden
Efter et 2021 præget af coronanedlukninger og begrænsede muligheder for fysiske fællesskaber vendte normaltilstanden stærkt tilbage i 2022. Dermed blev det igen muligt at organisere kollegerne ude på arbejdspladserne – og på uddannelserne, hvor vi i 2022 organiserede 56% af eleverne på de erhvervsuddannelser, der hører under vores område.
Som den eneste HK Privat-afdeling kom vi i HK it, medie & industri Hovedstaden ud af 2022 med flere medlemmer, end vi havde ved årets begyndelse. Det er vi meget stolte over – og meget taknemmelige for. Der er nemlig ingen tvivl om, at en stor del af æren skal tilskrives det flotte arbejde, vores tillidsvalgte udfører ude på arbejdspladserne, for et stærkt og meningsfuldt fællesskab på arbejdspladsen er det bedste argument over for de kolleger, som endnu ikke er medlem.
Den vildeste medlemsfremgang i 2022 stod Officeklubben på Novo Nordisk for. Få historien her.
I 2022 hentede HK it, medie & industri Hovedstaden og IMI’s tillidsrepræsentanter i alt 10.429.115 kr. hjem til medlemmerne i arbejdsretlige sager.
Beløbet fordeler sig på i alt 424 sager: 11 arbejdsskadesager og 413 personsager.
Arbejdsretlige sager kan for eksempel dreje sig om opsigelse, bortvisning, forskelsbehandling, manglende pension, forkert løn til elever og manglende fritvalgslønkonto.
Et konkret eksempel fra det forgangne år handler om et medlem, som blev opsagt på grund af reglen om 120 dages sygdom på 12 måneder. Da faglig konsulent Mai Britt Tang opdagede, at medlemmet havde udført mindre arbejdsopgaver under sin sygemelding, ændrede det hele sagen, og medlemmet endte med at få 4 måneders ekstra løn.
Oven i de 424 sager kommer de mange sager, som tillidsrepræsentanterne løser ude på arbejdspladsen.
Der findes ingen præcis opgørelse over hverken antallet af disse eller de beløb, tillidsrepræsentanterne henter hjem til deres kolleger. HK it, medie & industri Hovedstaden skønner, at der er tale om et beløb i samme størrelsesorden som det, afdelingen har indhentet i arbejdsretlige sager.
2022 var først og fremmest et travlt år for HK it, medie & industri Hovedstadens tillidsvalgte. Anderledes kan man ikke tolke det, når vi både kunne komme ud af et svært år med plus på antallet af medlemmer og samtidig slå ny rekord for lønstatistikken med en besvarelsesprocent på svimlende 68%.
Det kommer man ikke sovende til.
2022 var også et svært år. På flere arbejdspladser kæmpede vores tillidsrepræsentanter forgæves for en rimelig lønudvikling. Blandt andet illustreret hos JP/Politiken, hvor de ansatte må nøjes med meget små lønstigninger, selv om koncernen det ene år efter det andet præsterer trecifrede millionoverskud. Mere om dette lige her.
Eller på LEO Pharma, hvor udfordringen er en anden, nemlig at en række medlemmer oplever at blive skrevet ud af overenskomsten. Det, der umiddelbart kan ligne en lønfremgang, kan i længden blive en kostbar affære, hvis man mister sine overenskomstsikrede rettigheder.
På positivsiden så vi blandt andet et spændende sammenhold i de lokale lønforhandlinger mellem medarbejdergrupperne hos FORCE Technologies. Et fælles fodslag som resulterede i en usædvanligt god lønstigning til HK'erne.
På tværs af arbejdspladser og på tværs af faglige og geografiske skel oplevede danske lønmodtagere i 2022 præcis det samme problem med arbejdsmiljøet: De frøs.
Baggrunden var naturligvis den, at regeringen, Danske Regioner og KL i efteråret 2022 blev enige om at sænke temperaturen til 19 grader på offentlige arbejdspladser for at spare på energien. En beslutning, som hurtigt spredte sig til private arbejdspladser.
Det blev pludselig nødvendigt for mange at iklæde sig en ekstra fleecetrøje, vintersokker og sågar fingervanter for at kunne bestride et normalt kontorjob. HK it, medie & industri Hovedstaden lavede derfor guider med gode råd til, hvordan man holder varmen på et koldt kontor, hvor koldt der overhovedet må være, og hvordan arbejdsgivers ansvar defineres.
Via Omstillingsfonden fik faglærte og ufaglærte atter i 2022 mulighed for at få dækket deltagergebyr på op til 10.000 kr. til moduler på akademi- og diplomuddannelser. En mulighed mange HK’ere har benyttet sig af (og som også findes her i 2023, som umiddelbart er Omstillingsfondens sidste år).
Selv udbød HK i 2022 en bred vifte af kurser forbeholdt medlemmer. Et af de største hits var rækken af kurser og webinarer under HK’s ”DigiTAL med fremtiden”-koncept, hvis formål er at styrke HK’ernes digitale færdigheder. Den datamatikeruddannede webudvikler Jes Conradsen var en af de flittige brugere af udbuddet. ”Jeg har fået nogle inspirerende indspark, og det er rigtig cool. Jeg er overrasket over at finde tilbud som disse i en stor fagforening som HK,” fortalte han, da IMI-bladet interviewede ham.
HK anbefaler bredt sine medlemmer at tilegne sig kompetencer inden for den grønne omstilling. En medlemsundersøgelse har vist, at tre ud af fire HK’ere gerne vil være med til at gøre deres arbejdsplads grønnere, men kun en ud af fem føler sig klædt på til det. Et oplagt sted at begynde er HK Hovedstadens ”Grøn Forandringsagent”-uddannelse, som over 500 HK’ere allerede har taget. På to dage lærer man at opstille et klimaregnskab, ligesom man får overblik over konkrete tiltag, der kan implementeres med det samme, og man bliver klogere på at designe adfærdsændringer. Som noget nyt er det også muligt at tage en overbygning. Mere om mulighederne her.Hele 68% af HK it, medie & industri Hovedstadens medlemmer indberettede deres løn til afdelingens lønstatistik i 2022 – det er den højeste svarprocent nogensinde. Vores tillidsrepræsentanter og medarbejdere havde lagt ekstra mange kræfter i indsamlingen denne gang, hvor voldsom inflation og udsigten til vanskelige overenskomstforhandlinger i begyndelsen af 2023 gjorde behovet for en stærk og valid lønstatistik stærkere end nogensinde.
Den relative lønstigning målt på identiske personer (medlemmer, der har afleveret lønoplysninger til statistikken i både 2021 og 2022 og som stadig er på samme arbejdsplads med samme jobstatus) var på 2,8%. Det er en anelse mere end stigningen på 2,2% i 2021. Men dog langt fra at matche udviklingen i forbrugerpriser, som ifølge Danmarks Statistik endte på 7,7% i 2022.
Værst ser det ud for ansatte i de grafiske fag: Lønudviklingen blandt vores medlemmer på arbejdspladser under arbejdsgiverorganisationen Grakom lå på blot 1,3% i 2022. For Dansk Erhvervs vedkommende var den 2,5% og for Dansk Industri mere rimelige 3,7%.
HK Privat indgik i 2022 en aftale med e-sportsgiganten Astralis om en helt ny e-sportsturnering for ungdomsuddannelser. En aftale, som HK it, medie & industri Hovedstaden har været dybt involveret i. Turneringen er gratis for alle elever og studerende på erhvervsuddannelser, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.
”Studie_CS”, som turneringen hedder, vil blive afviklet som to årlige turneringer. Første gang var i efteråret 2022, hvor turneringen kulminerede med, at otte finalehold tørnede sammen i Astralis’ gaming- og eventcenter Astralis Nexus, som i forbindelse med samarbejdet har tegnet overenskomst med HK. Det blev AdacNet fra AarhusTech, der endte med at kunne løfte vindertrofæet.
Se mere om turneringen på studiecs.gg.
HK it, medie & industri Hovedstaden udgav i 2022 4 numre af medlemsbladet ”IMI-bladet” og kommunikerede herudover fast på Facebook, Instagram og LinkedIn samt i nyhedsbreve.
En af de mere usædvanlige kommunikationsindsatser i 2022 var den helsidesannonce, HK it, medie & industri Hovedstaden i marts indrykkede i Berlingske Tidende. Hensigten var at støtte de 40 laborantpraktikanter, som stod uden praktikplads – på trods af den udtalte mangel på uddannede laboranter i Danmark.
I efteråret satte HK it, medie & industri Hovedstaden ind med en målrettet kommunikationsindsats op til OK23-overenskomstforhandlingerne. Det skete i form af et opslag på medlemsbladets midtersider og en række posts på sociale medier, hvor vi i grafisk form formidlede nøglestatistikker, som viser, at arbejdsgiversiden har mere end råd til de lønstigninger, de er så tøvende med at give. Eksempelvis er lønningerne slet ikke fulgt med den betydelige udvikling i produktivitet, der er sket siden finanskrisen. Et andet eksempel er, at danske virksomheder i dag sælger deres varer og ydelser med en tre gange så stor profit som i 2000, hvilket heller ikke synes at have haft afsmittende effekt på lønnen.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID