Mand lægger stemmeseddel i valgurne

 

Som formand for HK MidtVest er det vigtigt for mig at understrege, at HK ikke bedriver partipolitik. Vi driver lønmodtagerpolitik og samarbejder med alle, der vil være med til at sikre HK'erne et bedre arbejdsliv.

 

Blandt vores mærkesager er:

 

/ Velfærd: Danmark har brug for kloge investeringer i fremtidens arbejdsmarked og offentlige velfærdsydelser, hvis vi skal fastholde den samfundsmodel, vi ønsker os.

/ Klima: Danmark kan kun nå målet om 70 procent mindre CO2 i 2030, hvis vi tænker socialt retfærdigt og investerer massivt i grønne, bæredygtige løsninger.

/ Inflation: I en krisetid med usikkerhed og utryghed har vi brug for et stærkt sikkerhedsnet og et velfungerende velfærdssamfund.

/ Pension: Der skal være mulighed for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, hvis du er slidt ned – psykisk eller fysisk.

/ Efteruddannelse: Det skal være nemmere at videreuddanne dig – uanset, hvor du er i dit arbejdsliv.

/ Arbejdsmiljø: Stress og dårligt arbejdsmiljø rammer alt for mange. Der er brug for en national handlingsplan mod stress.

 

Som afdelingsformand for HK MidtVest er det derfor ikke mit lod at rådgive om, hvor du skal sætte krydset. Det er dit valg. Men jeg har en klar holdning til, at det er vigtigt at deltage: Så kom op af sofaen og få stemt.

 

Det er en ret, vi har som borgere i Danmark. Det, at befolkningen kan give sin mening tilkende ved et folketingsvalg, er en grundsten i et demokratisk samfund. Og det er vigtigt at bruge den ret.

 

Demokrati betyder jo netop folkestyre. Hvis vi bliver ligeglade, hvis vi ikke stemmer og derigennem viser, hvad vi mener, så dør demokratiet på sigt.

 

Vi har en demokratisk ret til at stemme. Vi har også en pligt til og et ansvar for at bruge den.

 

Kom afsted og få stemt den 1. november.                             

Artiklen er opdateret 19. oktober 2022

Din stemme bliver hørt

Vi er med til at påvirke den politiske dagsorden – og husk det er din sag, vi taler. Vi har tæt kontakt med politikere både lokalt og på landsplan. Hvad end det handler om uddannelsesmuligheder eller pensionsalder, om børnepasning eller offentlig transport, så sikrer vi, at politikerne får viden om, hvordan vores medlemmer bliver påvirket af konkrete politiske forslag. Vi arbejder hver dag for at give dig de bedste muligheder i dit arbejdsliv.