Regnbueflag på flagstang mod blå himmel

 

Lørdag 9. september 2023 er der Pride i Holstebro – en festdag, der markerer mangfoldighed og seksuelle mindretals rettigheder. Det vil HK MidtVest gerne støtte op om. Derfor har vi fredag, lørdag og søndag 8., 9. og 10. september regnbueflaget hængende foran vores kontor i Holstebro. Desuden deltager jeg som formand for HK MidtVest i optoget gennem Holstebros gader.

 

I HK MidtVest mener vi, der er brug for fokus på, at alle har ret til et godt arbejdsliv. Det er ikke okay, at man bliver chikaneret for at være den, man er, eller elske den, man elsker.

 

Flere undersøgelser både i og udenfor HK har vist, at LGBT’ere oplever diskrimination på arbejdspladsen. En HK Danmark undersøgelse fra 2019 viser, at hver femte HK’er, som er LGBT+, i nogen eller høj grad har følt sig direkte eller indirekte diskrimineret – primært med ubehagelige hentydninger, seksuelt ladede vittigheder og negativt sprogbrug. Og en undersøgelse, ALS Research i 2019 foretog på vegne af ministeren for ligestilling, viser et tilsvarende billede. Her svarede 19 procent af de 1.655 adspurgte LGBT’ere, at de inden for det seneste år har oplevet en generel negativ attitude/nedsættende kommentarer i forhold til homo- eller biseksuelle, transpersoner eller intetkønnede på deres arbejdsplads.

 

Det kan vi ikke være med til, og derfor arbejder vi i HK med at skabe et chikanefrit arbejdsmiljø. Tillidsvalgte kommer på kurser, og de forskellige afdelinger er rustet til at tage imod medlemmer, der har oplevet chikane. Og sammen med en lang række andre organisationer, blandt andet Kvinfo, Dansk Industri og Dansk Erhverv, har HK også været med til at udvikle en standard for ligestilling og diversitet på danske arbejdspladser.

 

Men det er vigtigt, at de tillidsvalgte bliver mødt af ledere, der er klædt på til – og reelt interesserede i – at skabe en tryg og mangfoldig arbejdsplads.

 

Har man en personalepolitik, der sikrer en ordentlig omgangstone, hvor man åbent taler om, hvordan vi behandler hinanden, og hvad man skal gøre, hvis man oplever, at kolleger bliver mobbet – ja, så sender det et tydeligt signal om, at der skal være plads til alle.

 

Og hvis vores medlemmer oplever, at de ikke kan være dem, de er på jobbet, står vi naturligvis som fagforening klar til at hjælpe.

Artiklen er opdateret 29. august 2023

Din stemme bliver hørt

Vi er med til at påvirke den politiske dagsorden – og husk det er din sag, vi taler. Vi har tæt kontakt med politikere både lokalt og på landsplan. Hvad end det handler om uddannelsesmuligheder eller pensionsalder, om børnepasning eller offentlig transport, så sikrer vi, at politikerne får viden om, hvordan vores medlemmer bliver påvirket af konkrete politiske forslag. Vi arbejder hver dag for at give dig de bedste muligheder i dit arbejdsliv.