Dygtigt administrativt personale er åbenbart ikke med til at sikre velfærd. Eller hvad?

Dygtigt administrativt personale er åbenbart ikke med til at sikre velfærd. Eller hvad?

For mig lyder det som en tanke og en plan, der ikke er tænkt helt til ende eller endnu værre helt derud, hvor der er brug for flere ressourcer. Det er ude hos kommunens ældre borgere.

Administrative medarbejdere er ofte en forudsætning for at spille andre faggrupper stærke, fordi vi er et tandhjul, der kæder andre faglige tandhjul sammen i det kommunale servicemaskineri.

 

Med andre ord: Politikerne kan spare nok så mange administrative kompetencer væk. Det får de ikke flere pleje-ressourcer af – og hvem skal i øvrigt løfte dokumentationsbyrden, hvis de administrative kolleger ikke står skulder ved skulder med plejepersonalet? Skal de så bruge deres kostbare tid på opgaver, som andre er uddannet til?  Så er vi vist lige vidt i forhold til flere plejeressourcer!

 

Der står samtidig næppe 200 ledige sosu’er klar til at bage det ubagte brød færdigt, som rådmand Windel har smidt i ovnen. For én af udfordringerne på ældre-handicapområdet er netop de manglende medarbejdere og ressourcer. Med andre ord: Politikerne kan spare nok så mange administrative kompetencer væk. Det får de ikke flere pleje-ressourcer af – og hvem skal i øvrigt løfte dokumentationsbyrden, hvis de administrative kolleger ikke står skulder ved skulder med plejepersonalet? Skal de så bruge deres kostbare tid på opgaver, som andre er uddannet til?

Så er vi vist lige vidt i forhold til flere plejeressourcer!

Der er heldigvis en anden og langt mere simpel vej at gå, hvis Windels valgflæsk skal ende med noget, der kan serveres ude hos borgerne. Her peger pilen den anden vej, fordi det faktisk handler om at fastholde de administrative personaler og endda styrke dem. De er nemlig en del af forudsætningen for, at de andre borgernære faggrupper får mere optimale betingelser, arbejdsplaner der hænger sammen, en logistik der går op osv.

Det er lige præcis noget af det, som HK’erne er skrappe og uddannede til: At lægge planer, bevare overblikket og få logistikken til at gå op, så vi som borgere i Odense Kommune får mest mulig borgernær service ud af vores skattekroner.

HK’erne har ikke opfundet deres opgaver selv. De har til gengæld valgt at udføre dem engageret og pligtopfyldende, mens de ofte betaler prisen for andres opfindelser og konstant kommer i skudlinjen. De er gode, pligtopfyldende mennesker, der hver dag går på arbejde og passer dét, som de er ansat til under de til tider sindrige regler, love og paragraffer, som andre (politikerne) har besluttet.

 

Det er for nemt at gøre det til et enten eller, når der skal skaffes kommunale ressourcer. Enten borgernært eller administrativt. For det er netop kombinationen, der er stærk.

 

De, deres pleje-kolleger og ikke mindst borgerne fortjener mere politisk nytænkning end den borgerlige paradedisciplin: Simpel nedskæring på administrativt personale, selvom det ikke på hverken kort eller længere sigt løser det reelle problem. Det er for nemt at gøre det til et enten eller, når der skal skaffes kommunale ressourcer. Enten borgernært eller administrativt. For det er netop kombinationen, der er stærk.