Anja C. Jensen valgt til ny formand for HK Danmark

Anja C. Jensen, nyvalgt formand for HK Danmark, hyldes med klapsalver fra salen og modkandidaten Martin Rasmussen. Foto: Keld Navntoft

De delegerede ved HK Danmark har netop valgt Anja C. Jensen som ny forbundsformand. Det var et tæt løb mellem hende og modkandidat Martin Rasmussen, men stemmetallene faldt ud til Anja C. Jensens fordel med cifrene 178 til Anja C. Jensen og 173 til Martin Rasmussen. Ny næstformand bliver Mads Samsing, som kommer fra en næstformandspost i HK Kommunal. Han var oppe mod Jesper Thorup, fællesformand i Østjylland, og Pernille Lange, nærstformand i HK Stat Hovedstaden.

- Jeg er simpelthen så glad og stolt over, at jeg nu skal stå i spidsen for HK Danmark. Vi har et stort arbejde foran os. Ikke mindst i forhold til at få stoppet og vendt den negative medlemsudvikling. Og det glæder jeg mig til at løse i tæt samarbejde med den nye næstformand, sektorer og afdelinger. 

Valget betyder, at Anja C. Jensen tiltræder som formand med øjeblikkelig virkning. Det vil derfor også sige, at hun fra dags dato forlader sin post som næstformand i HK Privat.

- De seneste to år har jeg kæmpet for de privatansatte HK’ere og givet dem en klar stemme både i den offentlige debat og ved forhandlingsbordet. Nu skal jeg kæmpe den kamp for alle HK’s medlemmer, og det glæder jeg mig meget til, siger Anja C. Jensen og fortsætter:

- Som formand for hele HK vil jeg arbejde for en rankere ryg og en stærkere faglig identitet. Og jeg vil sørge for, at HK bliver en mere markant politisk aktør, og at medlemmet altid kommer før systemet. I det arbejde vil jeg trække på al den gode erfaring og de stærke input, som jeg har fået direkte fra medlemmerne i min tid som næstformand i HK Privat. 

Ny næstformand for HK Danmark bliver Mads Samsing, som kommer fra en næstformandspost i HK Kommunal. Han var oppe mod Jesper Thorup, fællesformand i HK Østjylland, og Pernille Lange, nærstformand i HK Stat Hovedstaden.

Læs mere om HK Danmarks kongres

 

Anja C. Jensens CV

51 år, bor på Frederiksberg
Stolt mor til Esther (15) og Louis (17). Kæreste med Klaus, som er HK’er på 36. år.

 

  • 2021: Forbundsformand, HK Danmark
  • 2019: Næstformand HK Privat
  • 2016: Specialkonsulent, Kost og Ernæringsforbundet
  • 2009: Faglig sekretær, HK Handel Hovedstaden
  • 2005: Faglig sekretær (og tillidsrepræsentant), 3F Hotel & Restauration
  • 2002: Receptionschef, Dan Hotel
  • 1997: Indehaver, Café Francke
  • 1996: Receptionist, Hotel Admiral
  • 1995: Supervisor, The Westbury, London
  • 1995: Svendebrev, Hotelreceptionist, Phoenix
  • 1988 – 1993: Student, sælger, medhjælper, tjener m.m.