HK.dk logo

02. juni 2015

Flere ansatte i Skat giver flere milliarder til velfærd

72 procent af danskerne vil gerne styrke Skat, så alle betaler den skat, de skal. Jeg er enig, og jeg håber, at de 1.100 skattemedarbejdere i Region Syddanmark får forstærkning af nye kolleger.

 

Et massivt flertal af danskerne går ind for at give skattevæsenet flere resurser.
Det viser en meningsmåling, Epinion netop har lavet for LO-FTF.
72 procent er helt eller overvejende enige i at styrke Skat for at sikre, at alle borgere og virksomheder betaler den skat, de skal ifølge lovgivningen. Færre end hver 12. er uenige.  

Umiddelbart kan det virke overraskende, at så mange gerne ser et mere effektivt Skat.
Når man tænker efter, er det kun udtryk for sund fornuft.
Selvfølgelig ønsker danske vælgere et velfungerende Skat. Ingen kan være interesseret i, at milliarder af kroner, der kunne bruges til velfærd og en velfungerende offentlig sektor, aldrig bliver inddrevet.
Ingen kan være tilfredse med at betale deres skat efter reglerne, mens andre slipper afsted med at skylde til evig tid.

Efter mange års besparelser i Skat har restancerne aldrig været større. Over 80 milliarder.  

 

Snak om nulvækst bliver overflødig
Som formand for de statsansatte HK’ere i Sydjylland er jeg naturligvis optaget af, at de 1.100 skattemedarbejdere i Region Syddanmark får forstærkning af nye kolleger.
Som borger og som engageret i en god offentlig sektor synes jeg, at det er på høje tid at investere i et velfungerende skattevæsen. Så vi får råd til at drive og udvikle den offentlige sektor.

Flere skattekroner kan formentlig også overflødiggøre snakken om nulvækst. En udvikling, der vil koste 32.000 job over de næste fem år, viser beregninger fra AE.
Alene i Region Syddanmark og regionens kommuner vil nulvækst de næste fem år kræve besparelser på 2,9 milliarder kroner eller 4.700 offentligt ansattes job. Dertil kommer statslige job, der forsvinder.

 

Dette blogindlæg har også været bragt som læserbrev i JydskeVestkysten 30. juni 2015:

 

Politik Arbejdsmarked
Annette Godsvig Laursen - HK fagforening

Annette Godsvig Laursen

Formand

HK Stat Sydjylland

 

Min faglige interesse går tilbage til mine år som elevrådsformand i folkeskolen. Jeg er kontoruddannet ved Politiet i Esbjerg og blev FTR for de syv politikredse, som blev til Syd- og Sønderjyllands Politi. Siden 2008 har jeg været formand for HK Stat Sydjylland, og her på bloggen skriver jeg især om det, der vedrører statsansatte i Sydjylland.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem