HK.dk logo

08. september 2015

Lad HK’ere lave HK-arbejde, så politiet kan lave politiarbejde

Flere steder lader man HK’ere udføre nogle af politiets administrative opgaver. Det er sund fornuft, for dermed frigør man politi-ressourcer til rigtigt politiarbejde.

 

Man skal gøre det, man er bedst til. Det giver som regel det bedste resultat for alle involverede.

Derfor er det positivt, at flere politikere – blandt andre Anni Matthiesen (V) – har foreslået, at man kan inddrage HK’ere til at løse nogle af grænsepolitiets administrative opgaver. Dermed får politifolkene bedre tid til at løse ”rigtige” politiopgaver.
Og samtidig bliver politifolkene mere synlige derude, hvor de skaber meget mere tryghed for os borgere, end når de sidder gemt væk på et kontor.

Fra mange andre sider hører vi, at politifolkene er pressede, og at de ikke kan nå deres opgaver.
Det vil vi i HK rigtig gerne hjælpe dem med. Vi har mange dygtige HK’ere, som kan klare en stor del af det papirarbejde, som i øjeblikket binder politifolk til deres skrivebord.

Allerede gode erfaringer fra fotovogne
De foreløbige erfaringer er rigtig gode: For eksempel er man hos Midt- og Vestjyllands Politi glade for forsøgsordningen, hvor HK’ere bemander fartkontrolvognene. Og ved Rigspolitiet er det allerede HK’ere, der registrerer asylansøgere.

Der er mange flere steder, hvor det vil være sund fornuft at lade HK’ere lave HK-arbejde, så politiet kan koncentrere sig om at lave politiarbejde. For eksempel sidder 73 politifolk i servicecentrene i hele landet med opgaver, som i høj grad kunne løses af HK’ere.

På længere sigt skal der måske uddannes flere politifolk. Men det tager altså tre til fem år at uddanne en politibetjent, hvorimod en HK’er kan ansættes direkte og i mange tilfælde kun skal bruge et kort kursus for at klare en bestemt opgave.
I HK er vi klar til at bidrage, så vi kan frigøre betjente til udadvendt arbejde.

 


Arbejdsmarked HK-medlemmer
Annette Godsvig Laursen - HK fagforening

Annette Godsvig Laursen

Formand

HK Stat Sydjylland

 

Min faglige interesse går tilbage til mine år som elevrådsformand i folkeskolen. Jeg er kontoruddannet ved Politiet i Esbjerg og blev FTR for de syv politikredse, som blev til Syd- og Sønderjyllands Politi. Siden 2008 har jeg været formand for HK Stat Sydjylland, og her på bloggen skriver jeg især om det, der vedrører statsansatte i Sydjylland.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem