HK.dk logo

05. oktober 2015

Udflytningen er ikke en succes endnu

Mange statslige arbejdspladser flyttes til Sydjylland. Men hvis medarbejderne skal flytte med, kræver det et godt stykke overtalelses-arbejde af de sydjyske kommuner og borgmestre, før succesen er i hus.

 

Regeringen har fremlagt sin ambitiøse plan ”Bedre Balance”. 3900 statslige arbejdspladser skal flyttes ud i landet. Heraf over 600 til Sydjylland.

Det er en ambitiøs plan, som vil gavne vores landsdel, der gennem de sidste mange år har mistet rigtig mange statslige arbejdspladser. Vi har efterspurgt statslige arbejdspladser, da vi er af den klare overbevisning, at det vil gavne sammenhængskraften i vores landsdel. Vi har især efterlyst, at man ved centraliseringer og omstruktureringer skulle tilgodese vores landsdel, det skønne ”Guldkantsdanmark”.

Jeg havde dog ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at så mange arbejdspladser skulle flyttes i løbet af så kort tid.

 

På med den sydjyske charme
Men kære kommuner og borgmestre – nu er bolden jeres. For succesen er først rigtigt i hus, hvis I formår at tiltrække medarbejderne fra København. Hvis udflytningen skal blive en succes, skal I smøge ærmerne op. I skal i gang med at tale med samtlige medarbejdere, hvis arbejdspladser skal flyttes.

Husk på, at de netop har fået hevet tæppet væk under sig. Så I skal skrue al jeres sydjyske charme på og overbevise dem om, at det ikke nødvendigvis er en katastrofe at flytte til Sydjylland. I skal hjælpe dem til at se de gode sider ved at bo i jeres kommuner. Og husk, at det ikke er sikkert, at det er nok med ét besøg i hovedstaden.

Det glæder mig, at mange borgmestre har været i pressen og fortælle om det, de vil gøre. Især har jeg noteret mig, at Sønderborgs borgmester har strategien klar og er i færd med at planlægge et besøg i København. Det er superfint. Koordiner det gerne med de øvrige kommuner og med de faglige organisationer.

I HK Stat Sydjylland er vi meget opmærksomme på, at medarbejderne i København står over for valget imellem at flytte med jobbet eller at miste jobbet. Vi vil som organisation gøre alt for at hjælpe dem godt på vej, hvis de vælger jobbet i det sydjyske.

HK-medlemmer Arbejdsmarked
Annette Godsvig Laursen - HK fagforening

Annette Godsvig Laursen

Formand

HK Stat Sydjylland

 

Min faglige interesse går tilbage til mine år som elevrådsformand i folkeskolen. Jeg er kontoruddannet ved Politiet i Esbjerg og blev FTR for de syv politikredse, som blev til Syd- og Sønderjyllands Politi. Siden 2008 har jeg været formand for HK Stat Sydjylland, og her på bloggen skriver jeg især om det, der vedrører statsansatte i Sydjylland.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem