HK.dk logo

23. maj 2016

Borgerne betaler dyrt for statens konstante spareøvelser

Skiftende regeringers brug af sparekniven betyder lange sagsbehandlingstider og mindre kontrol af arbejdsmiljøet.

Det er fuldstændig uacceptabelt, at borgere risikerer at vente i over to år på at få afgjort sager hos offentlige institutioner. 

Ekstra Bladet kunne for nylig fortælle, at sager hos Arbejdsskade-styrelsen i slemme tilfælde tager op til 27 måneder, mens det tager op til to år at få svar på en sag hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Men alt for lange sagsbehandlingstider er kun én af de konsekvenser, borgerne møder, når staten bliver angrebet af skiftende regeringers store sparekniv. Kontrolmyndighederne lider også gevaldigt. 
Det seneste skrækeksempel er den ringe kontrol med arbejdsmiljøet hos Siemens Wind Power, hvor en række tidligere medarbejdere er stået frem og har fortalt om kroniske skader som astma og allergisk eksem.

Det er en frygtelig sag, og det har store konsekvenser for en masse mennesker, som kommer til at have kroniske mén resten af deres liv. Derfor er regeringen også nødt til at tage det alvorligt, når ansatte i staten fortæller dem, at de er fuldstændig lagt ned, fordi de gang på gang ser dyg-tige kollegaer blive sparet væk.

Besparelser på 2 procent forkorter ikke sagsbehandlingstiden
Man kan ikke forvente god service til borgerne, når man samtidig tvinger alle statslige driftsområder til at effektivisere – eller skal vi kalde det spare – to procent om året. Det er ikke ligefrem noget, der forkorter sagsbehandlingstiden for de 40.000 klager, Arbejdsskadestyrelsen modtager om året, eller sikrer mere og bedre kontrol med arbejdsmiljøet på landets arbejdspladser. 

Medmindre regeringen dropper de konstante spareøvelser i staten, frygter jeg, at borgerne fortsat kommer til at møde dårlig service.


(Denne tekst er også bragt som læserbrev i flere aviser)


Arbejdsmiljø Politik
Annette Godsvig Laursen - HK fagforening

Annette Godsvig Laursen

Formand

HK Stat Sydjylland

 

Min faglige interesse går tilbage til mine år som elevrådsformand i folkeskolen. Jeg er kontoruddannet ved Politiet i Esbjerg og blev FTR for de syv politikredse, som blev til Syd- og Sønderjyllands Politi. Siden 2008 har jeg været formand for HK Stat Sydjylland, og her på bloggen skriver jeg især om det, der vedrører statsansatte i Sydjylland.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem