HK.dk logo

20. juni 2016

Jeg har taget min egen medicin – og den virker

Man kan ikke sige til andre, at de skal i gang med kompetenceudvikling, når man ikke selv tør. Så jeg blæste på mine egne undskyldninger og tilmeldte mig en uddannelse. Det har været en fed oplevelse!


I HK Stat har vi sat fokus på kompetenceudvikling i form af efter- og videreuddannelse. Vi bruger meget tid på at tale med medlemmerne om, at det er vigtigt, at de husker at kompetenceudvikle sig. 

Den 13.–14. april i år havde vi i Sydjylland besøg af HK Stats karrierekampagne. Vi var på en del arbejdspladsbesøg, og vi holdt også et medlemsarrangement, hvor forskellige uddannelsesinstitutioner deltog, så medlemmerne kunne lade sig inspirere af forskellige uddannelsesudbud. 

Desuden holdt Mark Anthony et foredrag om motivationsfaktorer: Hvad er det, vi skal huske på for at motivere os selv, og hvad skal vi bare ikke gøre.

Mig og mine mange undskyldninger
Det er super nemt at sige til medlemmerne, at nu skal de altså huske sig selv. Huske at prioritere uddannelse, også selv om der er travlt på arbejdet.

Man skal bare huske på, at når man peger på andre, er der minimum tre fingre, der peger mod én selv. Så hvad gør man så som formand, når man bliver ramt af sine egne pegende fingre?

Mine dilemmaer og undskyldninger var mange:

  • Først var der alle mine unger (fem af slagsen). Jeg kan da slet ikke få det til at hænge sammen, hvis jeg skal begynde på en uddannelse.
  • Så var der utilstrækkeligheden. Det er mange år siden, jeg har gået i skole. Kan jeg mon finde ud af det igen?
  • Og nu er det alderen. Jeg skal alligevel snart på pension, så kan det overhovedet betale sig med den uddannelse?
Men er man ikke lidt falsk, når man bliver ved med at sige til andre, at de skal komme i gang - og man så ikke selv tør?

Jo, og derfor blev jeg også inspireret af Mark Anthonys udsagn om at huske ordene:
Jeg vil, jeg kan, jeg tør og jeg gør.

En uge efter: Jeg flyver stadig
Allerede ugen efter besøget af karrierekampagnen gik jeg i gang med det første modul på uddannelsen ”Akademi i Ledelse”.
Det var med ondt i maven og hjertebanken, at jeg drog afsted til min første undervisningsdag. Var der mon nogen, jeg kendte? Var jeg alderspræsident? Var jeg dummere end andre folks børn?

Men nej, jeg skulle såmænd ikke have brugt så meget energi på at bekymre mig. Det er det bedste, jeg har gjort for mig selv i flere år. Det har været en helt igennem fed oplevelse, og jeg flyver stadig her en uge efter, at jeg bestod det første modul.

Én ting kan I være sikre på. Fremover er mit motto: Jeg vil, jeg kan, jeg tør og jeg gør, og derfor har jeg allerede tilmeldt mig næste modul på uddannelsen og starter igen til september.
Så kære medlemmer, I kan godt. Jeg tror på jer og håber, at min fortælling kan være med til at inspirere jer.
God sommer til jer alle.


Karriereudvikling Kompetencer Uddannelse
Annette Godsvig Laursen - HK fagforening

Annette Godsvig Laursen

Formand

HK Stat Sydjylland

 

Min faglige interesse går tilbage til mine år som elevrådsformand i folkeskolen. Jeg er kontoruddannet ved Politiet i Esbjerg og blev FTR for de syv politikredse, som blev til Syd- og Sønderjyllands Politi. Siden 2008 har jeg været formand for HK Stat Sydjylland, og her på bloggen skriver jeg især om det, der vedrører statsansatte i Sydjylland.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem