HK.dk logo

19. juni 2017

God sommer til jer alle

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og lige om lidt indfinder ferien sig. En velfortjent ferie hvor vi for en stund skal holde fri og slappe af – måske med private gøremål, der trænger til vores opmærksomhed.

 

Optakten til OK18 er i fuld gang, og den 4. april havde vi besøg af forbundssektorformand Rita Bundgaard, der holdt oplæg og lagde op til debat med tillidsrepræsentanterne, så de var klædt på til at gå tilbage på arbejdspladserne og tale med medlemmerne om deres krav til den kommende overenskomstforhandling. Der er rigtig mange af jer medlemmer, der har været inde på HK Stats hjemmeside og har givet jeres mening til kende. Højdespringeren er – som flere gange tidligere – generelle lønstigninger.

 

Forandringens vinde blæser stadig på de statslige arbejdspladser. Senest har regeringen bebudet, at de lukker Skat og opretter 7 nye styrelser i stedet, ligesom de tilfører Skat flere ressourcer. Hvad der er mindre godt for vores medlemmer i Sydjylland er dog, at opgaverne i Skat igen flytter rundt geografisk, og at regeringen i samme udmelding flytter Skatteankestyrelsen fra Haderslev til Odense. Derfor er der nu brug for, at Skats ledelse hurtigst muligt og i samarbejde med de tillidsvalgte får skabt klarhed over, hvem der skal flytte hvorhen og hvornår, og samtidig lægger en udviklingsstrategi for de medarbejdere, der skal omplaceres.

 

I forbindelse med vores generalforsamling i marts måned holdt vi en uddannelsesmesse. Messen var en opfølgning på karrierekampagnen i HK Stat i 2016 og vores måde at fastholde fokus på kompetenceudvikling. Vi håber, vi har været med til at motivere jer til at tænkte uddannelse på en ny måde og gjort jer nysgerrige på mere viden, og så I dermed kan sætte jer selv i fokus i jeres arbejdsliv.

 

Arbejdsgiverne efterspørger generelt et højere uddannelsesniveau og en høj grad af forandringsparathed fra jer. Derfor bliver jeg også glad i låget, når jeg bliver ringet op af den tillidsrepræsentant, der gerne vil have input til projekter omkring kompetenceudvikling. Ligeledes fryder det mig, når jeg møder medlemmer, der er gået i gang med efter- og videreuddannelse og knokler på for at vise, at HK’erne, dem kan der bygges på, også i fremtiden.

 

Jeg glæder mig til at følge udviklingen i årene fremover og glæder mig til at kunne sige højt og larmende, at HK’erne har kompetencerne – også i fremtiden.

Ha’ en rigtig god sommer!

Stat
Annette Godsvig Laursen - HK fagforening

Annette Godsvig Laursen

Formand

HK Stat Sydjylland

 

Min faglige interesse går tilbage til mine år som elevrådsformand i folkeskolen. Jeg er kontoruddannet ved Politiet i Esbjerg og blev FTR for de syv politikredse, som blev til Syd- og Sønderjyllands Politi. Siden 2008 har jeg været formand for HK Stat Sydjylland, og her på bloggen skriver jeg især om det, der vedrører statsansatte i Sydjylland.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem