HK.dk logo

15. december 2015

Julehilsen og temaer for 2016

Foto mangler. Et tegnet kamera i 2D. Blåt på hvid baggrund.

Fra arbejdsmiljø til kompetenceløft

I april 2015 startede vi på det arbejdsmiljø år i HK, der også fortsætter et stykke ind i 2016. Med arbejdsmiljøåret sætter vi tiltrængt fokus på både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Vi har i den forbindelse besøgt mange medlemmer og statslige arbejdspladser på Fyn og i Fredericia-området, og vi holdt i oktober en konference for alle medlemmer af HK Midt omkring både arbejdsmiljø og uddannelse.

Begge dele har givet os input fra jeres hverdag, som vi kan bruge i en fælles dagsorden for arbejdet med statslige arbejdspladser, hvor der er et bedre match mellem arbejdsmængde, arbejdstid, krav/forventninger og antallet af kolleger.

For selvfølgelig har det konsekvenser, når medarbejdere presses til grænsen – og ofte længere endnu. Nogle af konsekvenserne er stress, tab af kvalitet i arbejdsdagen og i værste fald et øget antal sygedage.

Det billede skal vi arbejde sammen om at ændre. Også i 2016.

Temaer i 2016: Uddannelse og kompetenceudvikling
I 2016 bliver uddannelse og kompetenceudvikling vigtige temaer for os. For netop gennem et regulært kompetenceløft kan vi som HK’ere byde endnu bedre ind i hverdagen og skabe et fagligt overskud for os selv og vores arbejdsplads.

Det stiller til gengæld nogle krav til alle ledelsesniveauer i staten. Krav om ledernes opbakning til, at I som medarbejdere ønsker at supplere jeres aktuelle viden og erfaringer med nye kompetencer. Det bør være i fælles interesse, fordi nye kompetencer styrker både fleksibilitet og engagement hos den enkelte medarbejder, der vender tilbage fra inspirerende og lærerige timer på skolebænken.

Hvad med dig? Har du overvejet et kompetenceløft – og skal ideen realiseres i 2016?

Så er det en god idé at holde øje med HK Stat’s karrierekampagne, der i foråret 2016 blandt andet sætter fokus på, hvordan du og andre i HK Stat kan få glæde af blandt andet kompetencemidlerne.

Spørg eventuelt din tillidsrepræsentant om dine muligheder, og start dialogen med din chef allerede nu, så han eller hun kender dine ønsker.

Fynske fingeraftryk på ”Staten i provinsen”
Flytning af statslige arbejdspladser blev et af årets helt store temaer – både i HK og på nationalt, politisk plan. Ja, selv i valgkampen op til folketingsvalget blev der talt om placering af nye og flytning af eksisterende statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet og ud i landet.

HK Stat Midt afholdt først på året konferencen ”Staten i hele Danmark”, hvor både daværende minister Carsten Hansen, fynske folketingsmedlemmer, fynske borgmestre, erhvervsliv, tillidsvalgte og fagforbund deltog.

Det blev til en bred debat om emnet og til fynske fingeraftryk på debatten.

VanillekranseHos os har vi hele tiden talt for, at en flytning af statslige arbejdspladser skal ske med størst mulige hensyn til de HK’ere, der beklæder de enkelte jobs. Hvordan kan vi hjælpe dem bedst muligt i en svær proces? Regeringens plan er at 3.900 jobs skal flytte, I Hk Stat Midt samarbejder vi med kommunerne om hvordan vi bedst tager imod de dem der vælger at flytte med deres job.

Glædelig jul og godt nytår…
Jeg vil med denne julehilsen ønske dig og dine kolleger en glædelig jul og et godt nytår.
Vi glæder os til også i 2016 at arbejde sammen med jer, omkring arbejdsmiljø, kompetenceudvikling og alle de andre ting, der har betydning for medlemmerne af HK Stat Midt.

Brita Andersen - HK fagforening

Brita Andersen

Afdelingssektorformand

HK Stat Midt

Som formand for HK Stat Midt, har jeg fokus på arbejdsvilkår og arbejdsmiljø for de statsansatte på Fyn og i  Fredericia.

Min blog vil omhandler emner som har med netop dét at gøre. God fornøjelse.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem