English

Do you want information in English? Visit our English website.
GO TO OUR ENGLISH SITE
HK.dk logo

24. november 2017

Black Friday: Tal pænt til butiksmedarbejderen

Black Friday: Tal pænt til butiksmedarbejderen

Fredag 24. november er årets store shoppedag. På få år er Black Friday blevet et fænomen i den danske detailhandel, som ikke er til at komme uden om. Sidste år slog omsætningen på Black Friday alle rekorder, og eksperter forudser, at danskerne vil shoppe endnu mere i år. Samtidig er Black Friday indledningen til årets julehandel, hvor der for alvor bliver trængsel og alarm i butikkerne.

I HK Handel har vi spurgt vores butiksansatte medlemmer om, hvordan man er den bedst mulige kunde, når der er travlt butikkerne. Det er der kommet ni simple men mindeværdige råd ud af. For eksempel: ”Hils på ekspedienten og send gerne et smil”, ”Lad være med at tale i telefon, mens du bliver ekspederet”, og ”Respekter butikkens regler. Butiksmedarbejderen kan ikke ændre reglerne – heler ikke selv om du bliver vred”.

Måske spørger du, om det nu virkelig er nødvendigt at lave den slags gode råd til kunder, når der mest af alt er tale om god gammeldags ordentlig opførsel? Det er desværre i allerhøjeste grad nødvendigt, at vi minder hinanden om, at butiksansatte også er mennesker, der har krav på at blive respekteret og talt pænt til.

Vi ser desværre en stigende tendens til, at utilfredse og stressede kunder overfuser butiksmedarbejderne – særligt når der er travlt. Jeg tror, at alle kan sætte sig ind i, at det slår skår i arbejdsglæden at blive skældt ud og kaldt de grimmeste af ordforrådets gloser, når man bare forsøger at passe sit arbejde. For ansatte i butikkerne gør det særligt ondt, fordi de lever med et krav om at være servicemindede, imødekommende og helt basalt er opdraget med, at ”kunden har altid ret”.

Så før i mister lunten i butikkerne på fredag eller i løbet af den kommende julemåned – vil I ikke godt være søde at huske at tale pænt til vores medlemmer?  

Og hvis du er blevet nysgerrig, kan du læse de butiksansattes råd til, hvordan man er en god kunde her: https://www.hk.dk/aktuelt/nyheder/2017/11/21/butiksansatte-husk-smilet-paa-black-friday (Linket er udløbet pr 18/5 2022)

Handel

Hanne K. Mathiasen

Formand HK Handel

Sydjylland

Jeg har været valgt som formand for HK Handel Sydjylland siden 2008.

Jeg har 27 års erfaring indenfor detailbranchen, hvoraf de 2 års elevtid var i en mindre brugs, og de henved 25 år var i en Kvickly.

Så lang tid tilbage, jeg husker, har jeg været optaget af fairness over for mine medborgere. Selv som ganske ung i skoletiden var jeg ikke bleg for at tage mine kammerater i forsvar, hvis jeg oplevede uretfærdighed.

Mit arbejdsliv har også været præget af ordentlighed, retfærdighed og gensidig respekt. 

I mit virke som formand for HK Handel Sydjylland optager disse værdier mig stadig. Særligt er jeg optaget at de løn og arbejdsvilkår, de handelsansatte omfattes af via overenskomsterne. Det handler blandt andet om deres arbejdsmiljø, hvordan det omkringliggende samfund har indflydelse på arbejdspladserne og at sikre kvaliteten i uddannelserne. Det handler også om hvilke muligheder, efteruddannelse kan give de handelsansatte i et foranderligt arbejdsmarked, der til stadighed ændrer sig og giver nye beskæftigelsesmuligheder, mens andre forsvinder. 

I HK Handel arbejder vi ud fra den Organiserende tankegang, og her er de tillidsvalgte de vigtigste personer. For det er sammen med dem og deres kollegaer, vi kan bygge stærke fællesskaber op rundt omkring på arbejdspladserne til gavn for de mange.

Sammen er du stærkere.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem