HK.dk logo

12. juni 2017

Hav en god sommer

Kære kollega

Sommeren er over os med det omskiftelige vejr, som den danske sommer nu er kendt for. Jeg er overbevist om, at uanset set hvordan vejret er, så nyder vi alle de lange lyse sommeraftener. Og når ferien står for døren, at vækkeuret ikke ringer om morgenen.

Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og regeringen har lavet økonomiaftaler for 2018 – og set med HK Kommunal Nordjyllands briller, er jeg ikke særlig imponeret.

I Regionen bliver vi stadig voldsomt udfordret med det 2 procent-produktivitetskrav, som vi i HK Kommunal – sammen med andre faglige organisationer – har forsøgt at afskaffe.

I kommunerne kommer vi til at slås med moderniserings- og effektiviseringsprogrammet for 1 milliard kroner om året sammen med et forslag om øget automatisering på administration- og ydelsesområdet. Jeg behøver vel ikke minde om, at det lugter lidt af udflytning af kommunale opgaver – og at Udbetaling Danmark og Skat for den sags skyld vel ikke har løftet opgaverne i samme stil, som da de lå i kommunerne. Det kan vi selvfølgelig ikke klandre medarbejderne for, men jeg synes ikke vores politikere har taget ansvaret på sig med at få evalueret på de to udflytninger af tidligere kommunale opgaver.

Når det så er sagt, så kan jeg heldigvis også se, at en række barske krav heldigvis ikke blev til noget. Men jeg håber, at efterårets finanslov lægger op til at få kigget alvorligt på det pres på medarbejdere og arbejdsmiljø.

Efter sommerferien starter forberedelserne til forhandlingerne om vores nye overenskomst, der skal træde i kraft 1. april 2018. Den opgave kommer i høj grad i fokus for afdelingssektorbestyrelsen, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, ledelse og ikke mindst alle kolleger. I august hører du meget mere om de tiltag, vi skal have sat i gang i Nordjylland. Jeg glæder mig meget til at tage hul på forhandlingerne.

Indtil da nyd sommeren – og de oplevelser, den byder på.


Bedste hilsner
Katharina Hauge Antonsen,
Formand for HK Kommunal Nordjylland


Katharina Hauge Antonsen

Katharina Hauge Antonsen

Formand for HK Kommunal Nordjylland

Jeg er formand for HK-ansatte i de nordjyske kommuner og regionen. I denne blog vil jeg kommentere vilkår for kommuner og regioner, der påvirker ansattes arbejdsliv og jeg vil skrive om hvordan vi skaber gode arbejdsliv og jobs med faglig udvikling og trivsel.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem